ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ - Πούτιν για την Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ - Πούτιν για την Ουκρανία

Μέρκελ και Πούτιν συμφώνησαν να συνεχίσουν τις πολιτικές και διπλωματικές προσπάθειες για την ειρηνική επίλυση στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ σε τηλεφωνική επικοινωνία την Τετάρτη (20/04) συζήτησαν σχετικά με τη διευθέτηση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στη συνέχιση των προσπαθειών με τη λεγόμενη σύνθεση «της Νορμανδίας» και εντός του πλαισίου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Συζήτησαν την εξέλιξη της κατάστασης στην Ουκρανία δίνοντας έμφαση στην ανάγκη οι εμπλεκόμενες πλευρές στην ουκρανική κρίση να εφαρμόσουν πλήρως τη συμφωνία του Μινσκ της 12ης Φεβρουαρίου 2015», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η Μέρκελ και ο Πούτιν συμφώνησαν να συνεχίσουν τις πολιτικές και διπλωματικές προσπάθειες για την ειρηνική επίλυση στην Ουκρανία «πρώτα και κύρια στο πλαίσιο της Νορμανδίας (Ρωσία, Γερμανία, Γαλλία και Ουκρανία), καθώς και εντός του πλαισίου του ΟΑΣΕ».

Σχετικές ειδήσεις