ΚΟΣΜΟΣ

ΜΜΕ Σκοπίων: «Ξαφνική επίσκεψη επικεφαλής της CIA στη Βοσνία»

ΜΜΕ Σκοπίων: «Ξαφνική επίσκεψη επικεφαλής της CIA στη Βοσνία»

Ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA), Τζον Μπρέναν επισκέφθηκε ξαφνικά τη Βοσνία κα Ερζεγοβίνη, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Σαράγεβο που επικαλείται, ιστοσελίδα των Σκοπίων, μέσα σε πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας.

Ο Μπρέναν έφθασε στο Σαράγεβο αργά τη Δευτέρα με αμερικανικό στρατιωτικό αεροπλάνο. Ο περιφερειακός τηλεοπτικός σταθμός "Ν1" ανέφερε ότι ο επικεφαλής της CIA θα συναντηθεί στο Σαράγεβο με ομάδα επικεφαλής των αστυνομικών υπηρεσιών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και την ομάδα δράσης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Β-Ε.

Ο Μπρέναν έφθασε στο Σαράγεβο, αμέσως μετά το Ριάντ, όπου βρισκόταν για συζητήσεις τις τελευταίες ημέρες, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

caragevo

Ο υπουργός ασφάλειας της Β-Ε, Ντράγκαν Μέκτιτς, ανέφερε στην πύλη «Nezavisne» ότι θα συναντηθεί με τον Μπρέναν και το βασικότερο θέμα θα είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ο ίδιος ομολόγησε ότι η επίσκεψη του αρχηγού της CIA ήταν ξαφνική «Δεν έχω καμία ατζέντα για συζήτηση, αλλά υποθέτω ότι το κύριο θέμα της συνάντησης μας θα είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Υποθέτω ότι επιθυμεί να ενημερωθεί για την κατάσταση στην Β-Ε στο θέμα της τρομοκρατίας, την καταπολέμησή της, ποιες είναι οι ικανότητες που διαθέτουμε και το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ της Β-Ε και της CIA και πως θα μπορέσουμε να κάνουμε καλύτερη και πιο αποτελεσματική τη συνεργασία και τα παρόμοια», είπε ο Μέκτιτς.

Σχετικές ειδήσεις