ΚΟΣΜΟΣ

Νέα φονική έκρηξη στην Τουρκία - Γυναίκα καμικάζι σκόρπισε τον τρόμο (pics+vid)

Νέα φονική έκρηξη στην Τουρκία - Γυναίκα καμικάζι σκόρπισε τον τρόμο (pics+vid)

Η έκρηξη έλαβε χώρα κοντά στο ιστορικό τζαμί Ουλού

Τουλάχιστον ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στην πόλη Μπούρσα της βορειοδυτικής Τουρκίας, κοντά στο Ουλού Τζαμί.

Στο σημείο της έκρηξης έσπευσαν ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με αξιωματούχο, η έκρηξη οφείλεται σε βομβίστρια-καμικάζι, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχαν μεταδοθεί νωρίτερα από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η γυναίκα που διέπραξε την επίθεση σκοτώθηκε, ενώ τουλάχιστον 7 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με μια πηγή στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Σύμφωνα με τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο ιστορικό μεγάλο τέμενος Ουλού Τζαμί, ένα από τα σύμβολα της πόλης.

Η έκρηξη προκάλεσε πανικό στην περιοχή γύρω από το τέμενος, όπου συχνάζουν πολλοί τουρίστες, μετέδωσε το ειδησεογραφικό κανάλι CNN-Türk. Η βομβίστρια αυτοκτονίας ήταν 25 ετών, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Αστυνομικοί απέκλεισαν την πρόσβαση στην περιοχή και εξέτασαν το πτώμα της γυναίκας. Οι αμερικανικές διπλωματικές αρχές στην Τουρκία είχαν προειδοποιήσει και πάλι την Μεγάλη Τρίτη (26/04) τους Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται στη χώρα για τη «σοβαρή απειλή» τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον τουριστών.

Η Τουρκία εδώ και πολλούς μήνες βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού λόγω των αλλεπάλληλων επιθέσεων που αποδίδονται είτε στους Κούρδους αυτονομιστές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) είτε στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

Σχετικές ειδήσεις