ΚΟΣΜΟΣ

Σκηνές χάους στη Βενεζουέλα: Λεηλασίες σε σπίτια και σούπερ μάρκετ (video)

Σκηνές χάους στη Βενεζουέλα: Λεηλασίες σε σπίτια και σούπερ μάρκετ (video)

Ημέρες... Αργεντινής ζει η Βενεζουέλα με τους πολίτες να δίνουν κυριολεκτικά μάχη, για λίγο ψωμί και να λεηλατούν φορτηγά με τρόφιμα, την ώρα που η χώρα έχει βυθιστεί στο σκοτάδι λόγω των διακοπών ρεύματος που έχει επιβάλει ο Μαδούρο!

Οι κάτοικοι της πόλης Μαρακαΐμπο, παλεύουν σώμα με σώμα για να εξασφαλίσουν είδη πρώτης ανάγκης, με την αστυνομία να προχωρά σε 100 συλλήψεις.

Οι δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν μόλις δύο ημέρες την εβδομάδα και οι εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, έχουν φέρει στα όρια τους κατοίκους, που αναγκάζονται να ζουν για μέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και φως.

venezuela power cut 650x400 41461826335

Η αντιπολίτευση ξεκίνησε εκστρατεία συλλογής υπογραφών προκειμένου να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για την αποπομπή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Ο Μαδούρο, ο οποίος αποτελεί προσωπική επιλογή του σοσιαλιστή προέδρου Ούγο Τσάβες ως διάδοχός του προτού αποβιώσει το 2013, έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα εγκαταλείψει την εξουσία προτού τελειώσει η θητεία του το 2019 και έχει κατηγορήσει την αντιπολίτευση ότι σκοπεύει να οργανώσει πραξικόπημα εναντίον του.

Εάν η αντιπολίτευση καταφέρει να διώξει τον Μαδούρο φέτος, θα γίνουν εκλογές εκ νέου. Αλλά εάν το καταφέρει το 2017, τότε η προεδρία θα περάσει στα χέρια του τωρινού αντιπροέδρου, θέση που κρατεί ο Αριστόβουλο Ιστουρίζ, πιστό μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Σχετικές ειδήσεις