ΚΟΣΜΟΣ

Κορυφαίος «στρατολόγος» του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκε στο Ιράκ

Κορυφαίος «στρατολόγος» του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκε στο Ιράκ

Ένας Αυστραλός ο οποίος θεωρείται πως ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα μέλη του Ισλαμικού Κράτους σε στρατολογήσεις νέων μαχητών σκοτώθηκε σε αμερικανική αεροπορική επίθεση στο Ιράκ, ανακόπτοντας την ικανότητα της οργάνωσης να προσελκύσει νέους μαχητές, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Αυστραλίας.

Ο γενικός εισαγγελέας της Αυστραλίας Τζορτζ Μπράντις είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες τον ενημέρωσαν πως ο Πρακάς, ο οποίος συνδέεται με αρκετά σχέδια επίθεσης με βάση την Αυστραλία και εκκλήσεις για ατομικές επιθέσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, σκοτώθηκε σε αεροπορική επίθεση στη Μοσούλη στις 29 Απριλίου.

Ο Πρακάς, που είχε γεννηθεί στη Μελβούρνη, εμφανιζόταν σε βίντεο και περιοδικά του Ισλαμικού Κράτους και ήταν ενεργός στη στρατολόγηση Αυστραλών ανδρών, γυναικών και παιδιών, ενώ προωθούσε και τρομοκρατικές πράξεις, δήλωσε ο Μπράντις.

"Θεωρείται ο πιο σημαντικός στρατολόγος του Ισλαμικού Κράτους στην Αυστραλία", τόνισε ο Μπράντις σε κοινή δήλωσή του με την υπουργό Άμυνας Μαρίς Πέιν. "Ο θάνατός του ανακόπτει και υποβαθμίζει την ικανότητα του Ισλαμικού Κράτους να στρατολογήσει ευάλωτα άτομα στην κοινότητά μας ώστε να προχωρήσουν σε τρομοκρατικές πράξεις", πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις