ΚΟΣΜΟΣ

Τα πρώτα λόγια της βασίλισσας Ελισάβετ μετά το Brexit: Είμαι ακόμα...

Τα πρώτα λόγια της βασίλισσας Ελισάβετ μετά το Brexit: Είμαι ακόμα...

Για ακόμη μια φορά η βασίλισσα απέδειξε ότι έχει... χιούμορ!

Η βασίλισσα Ελισάβετ τη Δευτέρα (27/06) κατά την πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα της περασμένης Πέμπτης (23/06) δήλωσε πως: «Σε κάθε περίπτωση, είμαι ακόμη ζωντανή, χα!».

Το σχόλιο αυτό έγινε κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψης στη Βόρεια Ιραλνδία έπειτα από την εξαιρετικά έντονη εβδομάδα που έζησε το Ηνωμένο Βασίλειο στο οποίο η πολιτική τάξη αντιμετωπίζει τις συνέπειες της ψήφου των Βρετανών υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την ΕΕ.

«Καλημέρα. Πως είστε;», την ρώτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Ιρλανδίας Μάρτιν ΜακΓκίνες. «Σε κάθε περίπτωση, είμαι ακόμη ζωντανή, χα!», αστειεύτηκε η βασίλισσα, η οποία γιόρτασε τα 90α γενέθλιά της τον Απρίλιο. «'Ημασταν πολύ απασχολημένοι, πολλά πράγματα συνέβησαν», πρόσθεσε.

Ο Μάρτιν ΜακΓκίνες, πρώην στέλεχος του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA), αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει τις συνομιλίες που είχε με την βασίλισσα.

Η βασίλισσα τήρησε ουδέτερη στάση στο δημοψήφισμα που έγινε σχετικά με την παραμονή ή την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, μένοντας πιστή στον ρόλο της για πολιτική ουδετερότητα.

H εφημερίδα Sun είχε ανακληθεί στην τάξη από την αρμόδια αρχή για τον βρετανικό Τύπο κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του βρετανικού δημοψηφίσματος έπειτα από άρθρο που είχε δημοσιεύσει στο οποίο υποστήριζε ότι η βασίλισσα τάσσεται υπέρ ενός Brexit.

Η ταμπλόιντ είχε στηριχθεί σε δύο πηγές που αναφέρονταν σε μια συζήτηση που είχε η βασίλισσα με μια ομάδα βουλευτών «πριν από μερικά χρόνια κατά τη διάρκεια μιας δεξίωσης στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ».

«Δεν καταλαβαίνω την Ευρώπη», φέρεται ότι είχε δηλώσει τότε, σύμφωνα με την Sun η Ελισάβετ. Το Μπάκιγχαμ είχε διαψεύσει τότε κατηγορηματικά το δημοσίευμα αυτό λέγοντας ότι πρόκειται για «κακόβουλα κουτσομπολιά».

Σχετικές ειδήσεις