ΚΟΣΜΟΣ

Πραξικόπημα Τουρκία: Ελικόπτερα βομβάρδισαν το Κοινοβούλιο (videos+photos)

Πραξικόπημα Τουρκία: Ελικόπτερα βομβάρδισαν το Κοινοβούλιο (videos+photos)

Ισχυρές εκρήξεις έπληξαν το κτήριο της εθνοσυνέλευσης στην Άγκυρα, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, προκαλώντας τον τραυματισμό δώδεκα ατόμων.

Λίγη ώρα μετά την είδηση περί παράδοσης του αρχηγού των πραξικοπημάτων, αλλά και της επιστροφής του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, ελικόπτερα έριξαν βόμβες στο κοινοβούλιο της χώρας, στην Άγκυρα.

elikoptero2

Ανταποκριτές του Reuters μετέδωσαν ότι άκουσαν τις εκρήξεις να αντηχούν στην πόλη, ενώ τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας αποτυπώνουν το μέγεθός τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ελικόπτερο βομβάρδισε το τουρκικό Κοινοβούλιο χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί θύματα, παρά μόνο 12 τραυματίες, όλοι τους αστυνομικοί, οι δύο εκ των οποίων μάλιστα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, οι πραξικοπηματίες «χτύπησαν» το τουρκικό κοινοβούλιο, γεγονός που επιβεβαίωσαν και Τούρκοι βουλευτές, οι οποίοι βρίσκονται μέσα στο κτίριο.

Πανικόβλητοι οι βουλευτές προσπαθούσαν να βρουν καταφύγιο μέσα στο κτίριο.

Λίγο αργότερα, δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters μετέδωσε πως δύο ακόμη ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στο κτίριο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Ένα μέλος της τουρκικής Βουλής που μίλησε τηλεφωνικά στο πρακτορείο ανέφερε ότι κοινοβουλευτικοί βρίσκονται σε καταφύγια εντός του κτιρίου.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε ότι επιβλήθηκε απαγόρευση εναέριας κυκλοφορίας πάνω από την Άγκυρα, ενώ προειδοποίησε πως θα καταρρίπτεται ό,τι πετάει

Σχετικές ειδήσεις