ΚΟΣΜΟΣ

Η αλήθεια για το πραξικόπημα στην Τουρκία που σας κρύβουν

Η αλήθεια για το πραξικόπημα στην Τουρκία που σας κρύβουν

Το μεγάλο δίλημμα της εποχής μας είναι πλέον ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Την 7η Ιουνίου 2016 η ιστοσελίδα hellasforce.com ενημέρωνε τους πολίτες με την εξής είδηση: «EKTAKTO! Να αναμένουμε ΘΕΡΜΟ επεισόδιο με την Τουρκία στο ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ το επόμενο 10ημερο». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ξεκίνησε η εφαρμογή σχεδίου από το βαθύ Τουρκικό Κράτος όμοιο – αρχικά τουλάχιστον –με το σχέδιο ¨βαριοπούλα ¨ που αποκαλύφθηκε το 2010 με ντοκουμέντα από την τουρκική εφημερίδα Taraf ... σκοπός , πάλι η ανατροπή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το σχέδιο , θα ακολουθούσε αρχικά πρόκληση έντασης με την Ελλάδα ( μέσω θερμού επεισοδίου ) που θα οδηγούσε στην αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αφού θα τον έφερνε αντιμέτωπο με τις υφιστάμενες ισορροπίες στην περιοχή , και στον διχασμό του Στρατεύματος , στην συνέχεια ( είχε προηγηθεί η εισβολή Τουρκικών στρατευμάτων έμπιστων του Ερντογάν στη Συρία , ο οποίος δεν πειθαρχεί έτσι στους σχεδιασμούς της Ουάσιγκτον αλλά επιθυμεί μια ολοκληρωτική ανάφλεξη στην περιοχή ) η ισλαμιστική φράξια μέσα στο στράτευμα, που ήταν αποξενωμένη από το υπόλοιπο στράτευμα , θα ήταν ποιο εύκολο να "ακούσει" εντολές ( ενθυμίζουμε το 2014 , τις μαζικές εκκαθαρίσεις που έλαβαν χώρα στην Τουρκία ώστε να μειωθεί η επιρροή των οπαδών του Γκιουλέν στην κυβέρνηση και τα media ) και ΤΕΛΟΣ οι στρατιωτικοί θα καταλάμβαναν κομβικά σημεία, θα ανέπτυσσαν τις δυνάμεις τους σε μεγάλες πόλεις , παίρνοντας την εξουσία με βίαιο τρόπο και θα "αποκαθιστούσαν" τη θέση της Τουρκίας , "τελειώνοντας" έτσι , για πάντα με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Όμως , η ενίσχυση ( Ιούνιο ) de facto της νατοϊκής παρουσίας στο Αιγαίο, ακύρωσε τελικά το πρώτο σκέλος του σχεδίου , μέρος του οποίου ήταν το απόρρητο έγγραφο ( 17 σημείων ) της Τουρκίας προς το ΝΑΤΟ με το οποίο αμφισβητεί ( ακόμα και σήμερα ) την ελληνική κυριαρχία στο μισό Αιγαίο .

Oι κινήσεις των πραξικοπηματιών από εδώ και πέρα ( που δεν μπορούσαν πλέον να υποχωρήσουν ) , θα ενείχαν απαραίτητα το στοιχείο του αιφνιδιασμού . Όμως , ο διοικητής της Β΄ Στρατιάς της Τουρκίας (επιφορτισμένης με τη φύλαξη των συνόρων της γειτονικής μας χώρας με τη Συρία, το Ιράκ και το Ιράν.) , στρατηγός Adem Huduti , ο αρχαιότερος στην ιεραρχία αξιωματικός , διατύπωσε έντονες επιφυλάξεις για την επιτυχία πλέον του εγχειρήματος και αφού στάθμισε τα δεδομένα , πήρε την τελευταία στιγμή το μέρος του Πρόεδρου Ταγίπ Ερντογάν , ο οποίος τότε έκανε το εξής "καταπληκτικό"...

Έχοντας πλέον προδοθεί το πραξικόπημα "από μέσα" , το άφησε να ολοκληρωθεί ελεγχόμενα , προκειμένου να βρει δικαιολογία και να προβεί σε εκκαθαρίσεις, να σπιλώσει τον αντίπαλό του , τον αυτό -εξόριστο Φατουλάχ Γκιουλέν και να ισχυροποιηθεί .

Τα ανωτέρω, είναι στην κρίση σας...

Καταδικάζουμε απερίφραστα , οποιαδήποτε μορφή και έντασης Συνταγματική εκτροπή , από όπου και αν προέρχεται, όπου και αν γίνεται.

Δεν μπορούμε συνεπώς να μην παρατηρήσουμε ότι , εισερχόμενη πλέον η Τουρκία σε μια περίοδο εσωστρέφειας και αστάθειας , αναγκασμένη εκ των πραγμάτων να ανακαλέσει στρατεύματά της στο εσωτερικό , δημιουργώντας μεγάλο όγκο ¨απωθημένων ¨ με τις εκκαθαρίσεις που δρομολογεί , αναγκασμένη να επανα-επιβεβαιώσει την θέση της στις Γεωπολιτικές Ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή κ.α ... ΑΠΑΙΤΕΙ όλη αυτή η κατάσταση , μια προσεκτική στάθμιση των νέων δεδομένων από την μεριά μας ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ , να εκμεταλλευτούμε αυτή την Ιστορική ευκαιρία ΥΠΕΡ ΜΑΣ ... ο νοών , νοείτω

To μόνο “αρνητικό” είναι ότι, έχει τον χρόνο να σταθεροποιηθεί, αφού τόσο οι Αμερικανικές εκλογές, όσο και οι Γερμανικές, της τον παρέχουν.

Πηγή: hellasforce.com

Σχετικές ειδήσεις