ΚΟΣΜΟΣ

Γι΄ αυτές τις προκλητικές φωτογραφίες σκότωσε την «Κιμ Καρντάσιαν του Πακιστάν» ο αδερφός της (vids)

Γι΄ αυτές τις προκλητικές φωτογραφίες σκότωσε την «Κιμ Καρντάσιαν του Πακιστάν» ο αδερφός της (vids)

Στη σύλληψη του αδελφού της, για τη δολοφονία της Κιμ Καρντάσιαν του Πακιστάν, προχώρησαν οι αρχές της χώρας - Σοκαριστικές εικόνες με το άψυχο σώμα της.

Η Καντίλ Μπαλόχ, μια όμορφη μελαχρινή με σαρκώδη χείλη που συχνά συγκρινόταν με την Αμερικανίδα Κιμ Καρντάσιαν λόγω των πληθωρικών οπισθίων της, στραγγαλίσθηκε στο σπίτι των γονιών της στην επαρχία Πεντζάμπ, κοντά στη Μουλτάν.

Αν και μόλις 20 ετών, η Φόζια Αζίμ (το πραγματικό της όνομα), ήταν δημοφιλής μεταξύ των νέων για τον τρόπο που εναντιωνόταν στα ταμπού, ενώ ταυτόχρονα οι συντηρητικοί την κατέκριναν.

Ένας από αυτούς ήταν και ο ίδιος της ο αδερφός, ο οποίος ομολόγησε ότι τη σκότωσε για λόγους τιμής.

QandeelBaloch

«Η αστυνομία συνέλαβε το βράδυ του Σαββάτου τον Μουχάμαντ Ουάσιμ, αδελφό της Καντίλ Μπαλόχ, για τον φόνο της αδελφής του», δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας Αζάρ Ακράμ.

«Ο Ουάσιμ ομολόγησε το έγκλημά του, δηλώνοντας ότι σκότωσε την αδελφή του για λόγους τιμής, έπειτα από πρόσφατα σκανδαλώδη βίντεο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media», πρόσθεσε ο αστυνομικός.

Ο ύποπτος αφηγήθηκε στους αστυνομικούς πώς νάρκωσε την αδελφή του πριν την στραγγαλίσει.

«Φυσικά και τη στραγγάλισα», παραδέχτηκε ο Waseem, συμπληρώνοντας: «Ήταν στο ισόγειο ενώ οι γονείς μας κοιμούνταν στον επάνω όροφο. Στις 10:45 το βράδυ το Σαββάτου την έπνιξα εξαιτίας των φωτογραφιών που έβγαζε».

Η όμορφη Πακιστανή είχε περισσότερους από 770.000 φίλους στα social media, έχοντας συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες likes με το όνομα Qandeel Baloch.

«Εμφανιζόταν» σ' αυτούς τακτικά - πάντα προσεκτικά χτενισμένη και μακιγιαρισμένη - σε προκλητικές πόζες, που μερικές φορές θεωρούνταν σκανδαλώδεις από τους πιο συντηρητικούς συμπατριώτες της.

Παράλληλα, εικόνες σοκ με το άψυχο κορμί της κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, επιτείνοντας την αίσθηση της τραγωδίας.

Όμως, αν οι επικριτές την κατηγορούσαν και την προσέβαλαν στο Ίντερνετ, άλλοι την θαύμαζαν για την ελευθερία και το θάρρος της να εκφράζεται, πράγματα ασυνήθιστα για γυναίκα σε μια πολύ πατριαρχική κοινωνία.

Η Καντίλ είχε συζητηθεί μάλιστα πολύ στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, όταν ανήρτησε φωτογραφία της με κατακόκκινο φόρεμα με ντεκολτέ, αψηφώντας ανοικτά την έκκληση του πακιστανού προέδρου που ζήτησε από τους νέους να γυρίσουν την πλάτη σ' αυτή τη «δυτική» γιορτή.

QandeelBaloch7

Πιο πρόσφατα είχε ποζάρει επίσης με έναν σημαντικό θρησκευτικό αξιωματούχο, τον οποίο γελοιοποίησε κάνοντας νάζια και φορώντας το σκούφο του από αστρακάν. Ο μουφτής στη συνέχεια παύθηκε από μια θρησκευτική επιτροπή…

Η αστυνομία άνοιξε την έρευνα έπειτα από μήνυση του πατέρα της, ο οποίος κατηγόρησε το γιο του ότι την σκότωσε «επειδή ήθελε να σταματήσει η αδελφή του τη σόουμπιζ»…

Ο θάνατος της νεαρής γυναίκας προκάλεσε ζωηρές αντιδράσεις στο Πακιστάν, όπου εκατοντάδες γυναίκες σκοτώνονται κάθε χρόνο από συγγενείς τους με πρόσχημα ότι προσέβαλαν την οικογενειακή «τιμή».

Μια αμφιλεγόμενη διάταξη του ισλαμικού δικαίου που ισχύει στο Πακιστάν, προβλέπει πως οι άνδρες που σκοτώνουν γυναίκες της οικογένειάς τους μπορούν να αποφύγουν την καταδίκη αν οι συγγενείς τούς «συγχωρήσουν», με αντάλλαγμα την καταβολή χρηματικής αποζημίωσης.

Δείτε μερικές από τις επίμαχες φωτογραφίες στο γκάλερι.

Σχετικές ειδήσεις