ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Ιταλία: Υποσχέσεις Ρέντσι για ανοικοδόμηση των ισοπεδωμένων περιοχών από τον φονικό σεισμό

Σεισμός Ιταλία: Υποσχέσεις Ρέντσι για ανοικοδόμηση των ισοπεδωμένων περιοχών από τον φονικό σεισμό

Η Ιταλία θα ανοικοδομήσει τα χωριά και τις πόλεις που ισοπεδώθηκαν από τον σεισμό και θα προωθήσει ξανά τις προσπάθειες για την προστασία των κτηρίων και των εγκαταστάσεων της χώρας από φυσικές καταστροφές δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε νωρίτερα χθες (25/8) η υπηρεσία πολιτικής προστασίας, τουλάχιστον 250 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον φονικό σεισμό που συγκλόνισε την Ιταλία και ισοπέδωσε πολλά χωριά και πόλεις στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

«Δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι έχουμε μια ηθική δέσμευση απέναντι στους άνδρες και τις γυναίκες αυτών των περιοχών», δήλωσε ο Ρέντσι στους δημοσιογράφους, έπειτα από το τέλος του υπουργικού συμβουλίου που συγκλήθηκε για να συζητηθεί η αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης από την κυβέρνηση.

«Η ανοικοδόμηση είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης μας και της χώρας μας», τόνισε, σημειώνοντας ότι είναι επίσης ζωτικής σημασίας η ενίσχυση των μέτρων αντισεισμικής προστασίας σε μια από τις πλέον σεισμογενείς χώρες του κόσμου.

«Είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο όταν έρχεται να διαχειριστούμε επείγουσες καταστάσεις, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό», επισήμανε ο Ιταλός πρωθυπουργός. «Χρειάζεται να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας. Χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, αλλά επίσης και πρόληψης», πρόσθεσε.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον σεισμό στην Ιταλία.

Σχετικές ειδήσεις