ΚΟΣΜΟΣ

Οργή λαού κατά Μαδούρο στη Βενεζουέλα - Εκατομμύρια διαδηλωτές στους δρόμους

Οργή λαού κατά Μαδούρο στη Βενεζουέλα - Εκατομμύρια διαδηλωτές στους δρόμους

Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι συμμετείχαν στη χθεσινή (01/09/2016) διαδήλωση στο Καράκας της Βενεζουέλας με αίτημα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την απομάκρυνση του Νίκολας Μαδούρο από την προεδρία.

«Από 950.000 έως 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στην διαδήλωση», τόνισε ο Χεσούς Τορεάλμπα, εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού Στρογγυλή Τράπεζα για τη Δημοκρατική Ενότητα (MUD).

Η έλλειψη ακόμα και βασικών ειδών διατροφής, οι ατελείωτες ουρές έξω από τα εναπομείναντα ανοιχτά σούπερ μάρκετ και ο πληθωρισμός που τρέχει με σχεδόν 700% και εξανεμίζει το μισθό των εργαζομένων, έχει οδηγήσει τους κατοίκους της χώρας στην απόγνωση. Είναι ενδεικτικό ότι πριν από έναν περίπου μήνα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα με την Κολομβία και έκαναν «έφοδο» στα σούπερ μάρκετ της πόλης Κουκουτά για να προμηθευτούν ζάχαρη, λάδι, χαρτί υγείας και άλλα απαραίτητα τρόφιμα και φάρμακα.

Ωστόσο ο σοσιαλιστής πρόεδρος της χώρας, υποστηρίζει ότι οι κινητοποιήσεις είναι ένα συγκαλυμμένο σχέδιο πραξικοπήματος που υποκινείται από τις ΗΠΑ.

Σχετικές ειδήσεις