ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποθεώνει τον Πούτιν

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποθεώνει τον Πούτιν

Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ υποστήριξε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δείξει πως είναι καλύτερος ηγέτης από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος σε εμφάνισή του στην εκδήλωση "Commander-in-Chief" που οργάνωσε στη Νέα Υόρκη το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, δήλωσε ότι οι ανώτατοι αξιωματικοί των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων θεωρούν ότι ευνουχίζονται από τις πολιτικές του Ομπάμα και της Κλίντον.

«Νομίζω πως υπό την ηγεσία του Μπαράκ Ομπάμα και της Χίλαρι Κλίντον, οι στρατηγοί ισοπεδώθηκαν. Τους υποβάθμισαν σε βαθμό τέτοιο που ντροπιάζει τη χώρα μας», δήλωσε ο Τραμπ στην εκδήλωση, στην οποία το κοινό ήταν βετεράνοι του στρατού.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Τραμπ και η Κλίντον εμφανίστηκαν στην ίδια εκδήλωση αφότου εξασφάλισαν τον Ιούλιο το χρίσμα των κομμάτων τους, του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού αντίστοιχα, ώστε να είναι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ είχε χαρακτηρίσει τον Ομπάμα ως τον ιδρυτή του ΙSIS πριν από μερικές εβδομάδες, γεγονός το οποίο προκάλεσε σάλο, με αποτέλεσμα ο ρεμπουπλικανός υποψήφιος να υιοθετήσει ένα κάπως πιο πειθαρχημένο στιλ πολιτικού λόγου. Έκτοτε, μειώνει τη διαφορά του από την Κλίντον στις δημοσκοπήσεις.

Ο Τραμπ εξάλλου φλέρταρε με το να αποκαλύψει τι πληροφορείται στις ενημερώσεις των υπηρεσιών πληροφοριών που του παρέχονται διότι είναι υποψήφιος πρόεδρος.

«Υπήρχε ένα πράγμα που μου προκάλεσε σοκ», είπε ο Τραμπ. «Αυτό που έμαθα είναι ότι η ηγεσία μας, ο Μπαράκ Ομπάμα, δεν κάνει αυτό που οι ειδικοί (...) του πρότειναν, κι αυτό μου προκάλεσε κατάπληξη (...). Οι ηγέτες μας δεν κάνουν αυτό που τους εισηγούνται».

Εξάλλου αναφερόμενος στην αμερικανική επέμβαση στη Λιβύη, ο Τραμπ είπε ότι η Χίλαρι Κλίντον «διέπραξε ένα φρικτό λάθος», ενώ νωρίτερα εκείνη είχε υποστηρίξει ότι η πολιτική της όταν ήταν επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκανε τον κόσμο «ασφαλέστερο».

Σχετικές ειδήσεις