ΚΟΣΜΟΣ

Μην παίζετε Pokemon go, βοηθά τους... κατασκόπους»!

Μην παίζετε Pokemon go, βοηθά τους... κατασκόπους»!

Να μην παίζουν το παγκοσμίως δημοφιλές παιχνίδι «Pokemon go» συνιστά στους φοιτητές ο Τούρκος ιστορικός Εμπουμπεκίρ Σοφούογλου, αφού όπως λέει, παίζοντας το παιχνίδι, δημοσιοποιούμε φωτογραφίζοντας τους δρόμους των πόλεών μας και τα φορτώνουμε αυτά στο σύστημα, πράγμα που λειτουργεί ως υποκατάστατο των επίδοξων κατασκόπων.

Μιλώντας στη Μαλάτια, ο Σοφούογλου, που είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Σαγγαρίου, είπε συγκεκριμένα ότι «εάν έλθει ένας κατάσκοπος και αρχίσει να φωτογραφίζει τους σημαντικούς δρόμους, τις δημόσιες υπηρεσίες και τα στρατιωτικά κτίρια, η αστυνομία θα τον πιάσει και θα τον εκδιώξει από τη χώρα. Αυτός όμως μπορεί να μην τα κάνει όλα αυτά, διότι εμείς οι ίδιοι φορτώνουμε στο σύστημα του παιχνιδιού όλες αυτές τις φωτογραφίες».

«Όταν παίζετε Πόκεμον ξεπουλάτε τη χώρα σας» είπε ο καθηγητής και πρόβλεψε ότι «το παιχνίδι θα απαγορευτεί».

Ανάλογες και σύμφωνες προς το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Τουρκία το τελευταίο διάστημα είναι οι απόψεις του καθηγητή, ο οποίος είναι γνωστός για τις θεωρίες συνωμοσίας που διατυπώνει για απόπειρες δολοφονίας εναντίον του προέδρου Ερντογάν και για το «πόσο μοιάζουν οι εχθροί του Σουλτάνου Αμπντουλχαμίτ με αυτούς του Ερντογάν».

Θιασώτης του Οθωμανισμού είναι ο καθηγητής και τάσσεται εναντίον της «αποοθωμανοποίησης» της Τουρκίας και φυσικά των ιδεών του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Σε εκπομπή που μεταδόθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους στο τηλεοπτικό κανάλι «Χαμπέρτουρκ» είχε υποστηρίζει ότι «δεν είναι εθνική στάση να αντιγράφουμε τον Αστικό Κώδικα από αυτόν της Ελβετίας». Ο Αστικός Κώδικας που εγκρίθηκε στην Τουρκία το 1926, έδωσε τέλος στην Τουρκία στην εφαρμογή των θρησκευτικών κανόνων στο αστικό δίκαιο.

Ο Σοφούογλου είναι ένθερμος οπαδός του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Το 2015 κατέθεσε στο κυβερνών κόμμα αίτηση βουλευτικής υποψηφιότητας, η οποία ωστόσο δεν έγινε δεκτή.

Σχετικές ειδήσεις