ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Νεκρός Παλαιστίνιος που τραυμάτισε τρεις στρατιώτες

Ισραήλ: Νεκρός Παλαιστίνιος που τραυμάτισε τρεις στρατιώτες

Τον τελευταίο χρόνο από επιθέσεις Παλαιστινίων, κυρίως με μαχαίρια, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 35 Ισραηλινοί και δύο Αμερικανοί.

Παλαιστίνιος πυροβόλησε και τραυμάτισε ελαφρά τρεις Ισραηλινούς στρατιώτες στη Δυτική Όχθη, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά συναδέλφων τους, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Μια πηγή των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας ανέφερε ότι ο Παλαιστίνιος ήταν αστυνομικός. Το επεισόδιο σημειώθηκε σε μια διασταύρωση, κοντά στη Ραμάλα.

«Ένας ένοπλος Παλαιστίνιος έφτασε σε μια διασταύρωση, στην είσοδο της Ραμάλας και άνοιξε πυρ εναντίον των δυνάμεων που βρίσκονταν στο σημείο, τραυματίζοντας τρεις στρατιώτες. Απαντώντας στην άμεση απειλή, οι στρατιώτες πυροβόλησαν τον δράστη», αναφέρει η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Μια φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δείχνει ένα τουφέκι AK-47 πεσμένο στο έδαφος.

Τον τελευταίο χρόνο, έχασαν τη ζωή τους 225 Παλαιστίνιοι σε βίαια επεισόδια στη Δυτική Όχθη, την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Λωρίδα της Γάζας. Από αυτούς οι 153 ήταν δράστες επιθέσεων, σύμφωνα με τις ισραηλινές Αρχές.

Πηγή φωτογραφίας: Reuters

Σχετικές ειδήσεις