ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ: Πυροβολισμοί με έναν νεκρό κοντά σε εκλογικό κέντρο στην Καλιφόρνια (video)

Εκλογές ΗΠΑ: Πυροβολισμοί με έναν νεκρό κοντά σε εκλογικό κέντρο στην Καλιφόρνια (video)

Αμερικανικές εκλογές αποτελέσματα:Πανικός επικράτησε σε εκλογικό τμήμα στην Αζούσα της Καλιφόρνια (ένα βόρειο προάστιο του Λος Άντζελες) όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί σε κοντινή απόσταση.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό και τρεις τραυματίες, όπως αρχικά έκανε γνωστό το CNN μέσω του Twitter και επιβεβαίωσε λίγο αργότερα ο Γκουστάβο Μεντίνα, επιθεωρητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Λος Άντζελες.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 14:00 (τοπική ώρα), ενώ υπάρχουν αναφορές ότι μπορεί να εμπλέκεται ένας αστυνομικός και ότι ένας ύποπτος έχει διαφύγει και αναζητείται.

Δύο εκλογικά τμήματα επηρεάστηκαν από την εξέλιξη των γεγονότων. Οι τοπικές Αρχές κάλεσαν τους ψηφοφόρους να «αποφύγουν την περιοχή και να επιλέξουν κάποιο άλλο εκλογικό τμήμα για να ψηφίσουν».

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, η ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε σε δύο σχολεία -τα Mountain Elementary School και Slauson Middle School- τα οποία έχουν αποκλειστεί από την αστυνομία, όπως και τα δύο εκλογικά κέντρα της πόλης αυτής που βρίσκεται σε απόσταση 45 χλμ. ανατολικά του Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με τη Βανέσα Λοζάνο, εκπρόσωπο των πυροσβεστών της κομητείας, τρείς άνθρωποι τραυματίσθηκαν από σφαίρες και ένας άλλος υπέκυψε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία ανέφερε στο Twitter πως το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 14:00 (τοπική ώρα, χθες στις 23:00 ώρα Ελλάδας) και πως όταν έφθασαν επιτόπου οι πρώτοι αστυνομικοί βρήκαν «πολλά θύματα» και «δέχθηκαν πυρά». Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν, σύμφωνα με την αστυνομία της Αζούσα, η οποία δεν έχει συλλάβει κανέναν μέχρι στιγμής και ζητεί «από τους κατοίκους της περιοχής να προφυλαχθούν».

Ένας ψηφοφόρος που βρισκόταν σ' ένα από τα εκλογικά τμήματα είπε στο CNN, ζητώντας να μην κατονομαστεί, πως άκουσε σειρά πυροβολισμών πριν οι Αρχές κλειδώσουν τις πόρτες του εκλογικού τμήματος. Μια άλλη ψηφοφόρος, η οποία ζήτησε επίσης να μην κατονομαστεί, δήλωσε στο CNN πως νόμισε «στην αρχή πως πρόκειται για ήχους από εργοτάξιο, όμως άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν λέγοντας πως είδαν έναν άνδρα που φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο». «Μας έχουν μέσα στην αίθουσα ψηφοφορίας και προσπαθούν να μας κρατήσουν ήρεμους», πρόσθεσε η ίδια υπογραμμίζοντας πως αυτοί που βρίσκονται μέσα στο εκλογικό τμήμα δεν έχουν δικαίωμα να βγουν, αλλά μπορούν να συνεχίσουν να ψηφίζουν.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC μετέδωσε πως η αστυνομία της Αζούσα έκανε γνωστό πως δράστης είναι μια «ένοπλη γυναίκα» η οποία φέρει ημιαυτόματο τουφέκι. Ειδικές μονάδες έχουν αναπτυχθεί και έχουν δεχθεί πυρά από την ύποπτη, η οποία έχει οχυρωθεί. Η αστυνομία προσπαθεί να διαπιστώσει αν υπάρχει και δεύτερος ένοπλος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να προσδιορισθούν τα κίνητρα της ένοπλης γυναίκας.

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Σχετικές ειδήσεις