ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Κούρδοι μαχητές του PKK ανέλαβαν την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση

Κωνσταντινούπολη: Κούρδοι μαχητές του PKK ανέλαβαν την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση

Ειδήσεις | Βομβιστική επίθεση Τουρκία: Παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε έξω από στάδιο ποδοσφαίρου στην Κωνσταντινούπολη με αποτέλεσμα τον θάνατο 38 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 155.

Σε δήλωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της η οργάνωση ΤΑΚ, ανέφερε ότι πραγματοποίησε τις επιθέσεις.

Τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK) είναι μια ριζοσπαστική οργάνωση που πρόσκειται στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

«Δύο μέλη των TAK διενήργησαν με σχολαστικότητα (...) τη διπλή ταυτόχρονη επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2016 στις 22:30 (21:30 ώρα Ελλάδας) μπροστά στο στάδιο Vodafone Arena και το (πάρκο) Macka», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η οργάνωση.

«Οι δύο σύντροφοί μας έπεσαν ηρωικά σαν μάρτυρες σε αυτή την επίθεση», πρόσθεσαν οι TAK.

Οι τουρκικές Αρχές είχαν υποδείξει από πολύ νωρίς το PKK ως υπεύθυνο για τη διπλή επίθεση.

Η TAK πρόσθεσε ότι θα αποκαλύψει την ταυτότητα των δύο μελών της που πραγματοποίησαν την επίθεση «τις επόμενες ημέρες».

Η ριζοσπαστική κουρδική οργάνωση έκανε λόγο για έναν απολογισμό «σχεδόν 100 νεκρών αστυνομικών και εκατοντάδων άλλων που τραυματίστηκαν» κατά τη διπλή επίθεση.

Η TAK έχει αναλάβει την ευθύνη πολλών επιθέσεων φέτος: για την επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα τον Φεβρουάριο (28 νεκροί), για μια επίθεση στην πρωτεύουσα στις 13 Μαρτίου (34 θάνατοι) και για μια επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στις 7 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη (11 νεκροί).

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις σχετικά με την αιματηρή βομβιστική επίθεση στην Τουρκία