ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατική επίθεση Γερμανία: Έτσι αιματοκύλησαν οι τρομοκράτες το Βερολίνο (Pics+Vids)

Τρομοκρατική επίθεση Γερμανία: Έτσι αιματοκύλησαν οι τρομοκράτες το Βερολίνο (Pics+Vids)

Βερολίνο: Φορτηγό με πρόθεση να σκοτώσει έπεσε πάνω σε πλήθος κόσμου σε Χριστουγεννιάτικη αγορά - Για δώδεκα νεκρούςκαι δεκάδες τραυματίες κάνουν λόγο τα γερμανικά ΜΜΕ -Δυο οι δράστες της επίθεσης, ο ένας νεκρός, ο άλλος συνελήφθη - Μνήμες από την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας στις 14 Ιουλίου ξύπνησαν στην Ευρώπη - ΤοΙσλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης - Πρόσφυγας από το Πακιστάν ο δράστης

Ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων κοντά στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου το βράδυ της Δευτέρας (19/12).

Για πολλούς νεκρούς, που μέχρι στιγμής φτάνουν τους 12 και για 48 τραυματίες, κάνει λόγο στην έκδοσή της στο Διαδίκτυο η γερμανική εφημερίδα Berliner Morgenpost.

Η αστυνομία του Βερολίνου γνωστοποίησε σε ανάρτησή της στο Twitter, ότι το φορτηγό που έπεσε πάνω σε πλήθος επισκεπτών στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, οδηγήθηκε εκεί από πρόθεση.

Οι αστυνομικές Aρχές του Βερολίνου έκαναν γνωστό επίσης ότι ο νεκρός άντρας που βρέθηκε στο φορτηγό, δεν είχε τον έλεγχό του οχήματος, όταν αυτό έπεφτε πάνω στη χριστουγεννιάτικη αγορά.

Αυτές είναι οι χώρες που περιμένουμε νέο τρομοκρατικό «χτύπημα» μέσα στα Χριστούγεννα.

3B877E2800000578 4049442 image a 50 1482196955166

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες της επίθεσης ήταν δυο, οδηγός και συνοδηγός. Ο πρώτος συνελήφθη από τις γερμανικές Αρχές, αφού στην αρχή είχε καταφέρει να διαφύγει, ενώ ο δεύτερος είναι νεκρός.

Δείτε ΕΔΩ τη φωτογραφία του νεκρού οδηγού.

Ο δεύτερος που επέβαινε στο φορτηγό βρέθηκε νεκρος στο σημείο της πρόσκρουσης στα παραδοσιακά ξύλινα κιόσκια όπου βρισκόταν συγκεντρωμένο πλήθος δοκιμάζοντας κρασί και λουκάνικα, στους πρόποδες της εκκλησίας στη μνήμη του κάιζερ Γουλιέλμου, στην καρδιά του πρώην Δυτικού Βερολίνου.

Τα Πολωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Πολωνός οδηγός ήταν 37 ετών και πέθανε από μαχαιριές (πιθανότατα από τον Πακιστάνο δράστη της επίθεσης).

Διαβάστε πώς συνελήφθη ο δράστης του μακελειού.

berolino epithesh 9

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο δολοφόνος-οδηγός του φορτηγού που προκάλεσε το αιματοκύλισμα στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου είναι o 23χρονος πρόσφυγας από το Πακιστάν, Ναβέντ Μπ., ο οποίος έχει απασχολήσει τις Αρχές, αλλά για αδικήματα που δεν έχουν σχέση με την τρομοκρατία. Είχε φθάσει στη Γερμανία πριν περίπου ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt, μεγάλη ομάδα των γερμανικών ειδικών δυνάμεων πραγματοποίησε επιδρομή σε υπόστεγο του αεροδρομίου Tempelhof του Βερολίνου, όπου ο ύποπτος ζούσε μέχρι πρόσφατα σε καταφύγιο προσφύγων.

Το Ισλαμικό Κράτος, λίγες ώρες μετά την επίθεση, ανέλαβε την ευθύνη για τα την αιματοχυσία, χωρίς όμως να μπορεί να εξακριβωθεί κατά πόσο είναι αληθινή η ανάληψη αυτή.

Διάγγελμα της Άνγκελας Μέρκελ για την αιματηρή επίθεση.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας στο τηλεοπτικό δίκτυο Ν24, αρχικά ο οδηγός του φορτηγού κατάφερε να ξεφύγει εκμεταλλευόμενος τον πανικό που προκάλεσε η επίθεση, ωστόσο συνελήφθη περίπου μία ώρα μετά.

Ο ίδιος ανέφερε ότι στο φορτηγό επέβαινε και δεύτερο άτομο, πολωνικής καταγωγής, το οποίο σκοτώθηκε κατά την επίθεση, ο οποίος φαίνεται ότι πρόκειται για τον αρχικό οδηγό του φορτηγού, ο οποίος όμως δεν το οδηγούσε κατά την επίθεση.
Σύμφωνα με μαρτυρία του ιδιοκτήτη του οχήματος Άριελ Ζουράφσκι ο αρχικός οδηγός δεν είχε επικοινωνήσει μαζί του από το απόγευμα της Δευτέρας.

berolino epithesh 14

«Ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο», είπε η Έμα Ράστον, τουρίστρια, στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. «Αρχίσαμε να βλέπουμε το επάνω μέρος ενός φορτηγού, που άρχισε να διακρίνεται ενώ έπεφτε πάνω στα κιόσκια και τους ανθρώπους», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο CNNi «δεν είμαι ειδικός, αυτό όμως που μπορώ να σας πω είναι ότι το φορτηγό κινείτο με περίπου 40 μίλια την ώρα (64 χλμ.) και δεν φάνηκε να φρενάρει καθόλου».

epithesh berolino xarths

Όπως τόνισε επίσης μιλώντας στο CNNi ο αρχισυντάκτης της Bild, Julian Reichelt: «αυτή η αγορά είναι πάντα γεμάτη τέτοιες ημέρες του χρόνου. Έτσι συνέβαινε και σήμερα. Θα ήταν ιδανικός στόχος για μια επίθεση, αν κάποιος επέλεγε να χτυπήσει το Βερολίνο. Όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες, πρόκειται για περιστατικό που παραπέμπει στην επίθεση που σημειώθηκε στη Νίκαια της Γαλλίας».

Προσοχή σκληρές εικόνες με τραυματίες στη μέση του δρόμου



Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ενημερώθηκε για την επίθεση.

berolino epithesh 13

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την «τρομοκρατική επίθεση» που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

«Είμαστε σε επαφή με τους Γερμανούς αξιωματούχους, και είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε βοήθεια ενώ συνέρχονται από αυτό το τρομερό επεισόδιο και το διερευνούν», είπε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Εθνικής Ασφάλειας Νεντ Πράις σε γραπτή δήλωση.

berolino epithesh 11

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις για την αιματηρή επίθεση στο Βερολίνο.

Σχετικές ειδήσεις