ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονίζει η Παραολυμπιονίκης που υπέγραψε για την ευθανασία της

Συγκλονίζει η Παραολυμπιονίκης που υπέγραψε για την ευθανασία της

Η 37χρονη χρυσή Παραολυμπιονίκης Marieke Vervoort η οποία πάσχει από ανίατη εκφυλιστική ασθένεια,συγκινεί με τις δηλώσεις της για την ευθανασία.

Καθώς, η κατάστασή της επιδεινώνεται, μειώνοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό την ανεξαρτησία της, η Vervoort αποφάσισε να υπογράψει τα χαρτιά για την ευθανασία της, το 2008.

Η ίδια, ανέφερε χαρακτηριστικά: «δεν μπορώ να φανταστώ έναν καλύτερο τρόπο να τελειώσω την καριέρα μου» και συμπλήρωσε «αλλά, επίσης, υπάρχει και η πλευρά της θλίψης, που θα πω αντίο στα αθλήματα που αγαπώ».

Η 37χρονη Παραολυμπιονίκης δεν έχει αποφασίσει ακόμα πότε θα τερματίσει τη ζωή της, αλλά όπως η ίδια αναφέρει η γνώση της δίνει μια αίσθηση ελέγχου και καταλήγει: «Εάν δεν είχα στην κατοχή μου αυτά τα έγγραφα δεν θα μπορούσα να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήμουν πολύ καταθλιπτικό άτομο. Σκεφτόμουν πως ήμουν έτοιμη να αυτοκτονήσω. Ελπίζω κάθε χώρα να εξετάσει την ευθανασία με άλλο τρόπο, δεν είναι δολοφονία. Χάρη σ’ αυτά τα χαρτιά, είμαι ακόμα ζωντανή. Μπορείς να το κάνεις με τους ανθρώπους που θέλεις να είναι μαζί σου. Με την ευθανασία, είσαι σίγουρος ότι θα έχεις ένα μαλακό, όμορφο θάνατο».

Σχετικές ειδήσεις