ΚΟΣΜΟΣ

Γιλντιρίμ: Υπό τον έλεγχο των ανταρτών η συριακή πόλη αλ-Μπαμπ

Γιλντιρίμ: Υπό τον έλεγχο των ανταρτών η συριακή πόλη αλ-Μπαμπ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και άλλοι Τούρκοι ηγέτες υποστηρίζουν εδώ και εβδομάδες ότι η επίθεση στην αλ-Μπαμπ πλησιάζει στο τέλος της.

Αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία έχουν πάρει σε μεγάλο βαθμό τον έλεγχο της συριακής πόλης αλ-Μπαμπ από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Η αλ-Μπαμπ έχει σε μεγάλο βαθμό τεθεί υπό τον έλεγχό μας. Ο στόχος μας είναι να εμποδίσουμε να ανοιχτούν διάδρομοι προς την Τουρκία από τα εδάφη που ελέγχονται από τρομοκρατικές οργανώσεις», δήλωσε ο Γιλντιρίμ στο κοινοβούλιο απευθυνόμενος σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος AK.

Οι Σύροι αντάρτες, υποστηριζόμενοι από τουρκικές ειδικές δυνάμεις, άρματα μάχης και πολεμικά αεροπλάνα διεξάγουν από τον Αύγουστο επίθεση στη βόρεια Συρία σε μια επιχείρηση που έχει αποκληθεί από την Άγκυρα «Ασπίδα του Ευφράτη» και έχει στόχους να απωθήσει το Ισλαμικό Κράτος από τα σύνορα της Τουρκίας και να σταματήσει την προώθηση κούρδων μαχητών.

Οι αντάρτες πραγματοποιούν εδώ και εβδομάδες μια μεγάλη επίθεση εναντίον της αλ-Μπαμπ, η οποία απέχει 30 χιλιόμετρα νότια από τα τουρκικά σύνορα. Κινδυνεύουν να έρθουν σε άμεση σύγκρουση με τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις που πλησιάζουν την πόλη από τον νότο.

Σχετικές ειδήσεις