ΚΟΣΜΟΣ

Μανώλης Κυπριανίδης: Ανατροπή - σοκ με το θάνατο του γνωστού επιχειρηματία

Μανώλης Κυπριανίδης: Ανατροπή - σοκ με το θάνατο του γνωστού επιχειρηματία

Ανατροπή στα δεδομένα γύρω από το μυστηριώδη θάνατο του γνωστού Έλληνα επιχειρηματία, Μανώλη Κυπριανίδη, στην Ελβετία, προκύπτει από τις έρευνες των ελβετικών Αρχών, οι οποίες κλίνουν προς το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Η ελληνική πρεσβεία στη Βέρνη είχε χθες (21/02/2017) το απόγευμα μια πρώτη ενημέρωση από την ελβετική Αστυνομία, σύμφωνα με την οποία δεν βρέθηκαν -τουλάχιστον προς το παρόν - στοιχεία που να δείχνουν εγκληματική ενέργεια (όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί).

Προκύπτουν, ωστόσο, στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα της αυτοκτονίας. Μέχρι στιγμής, τίποτα δεν έχει βεβαιωθεί, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση.

Πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου» αναφέρουν ότι η οικία του Μανώλη Κυπριανίδη βρίσκεται στο Καντόνι Σβιτς, στην Κεντρική Ελβετία (συνορεύει με τη Ζυρίχη) και παραμένει σφραγισμένη από την Αστυνομία.

Το πολυτελές σπίτι ερευνήθηκε εξονυχιστικά από τα στελέχη της εγκληματολογικής υπηρεσίας και άλλων υπηρεσιών. Αρχικά, πρόθεση των Ελβετών ήταν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο της δολοφονίας και στη συνέχεια να προσδιορίσουν την ακριβή αιτία θανάτου.

Μετά τον εντοπισμό του πτώματος την περασμένη Δευτέρα (20/02/2017) το πρώτο πράγμα που έκαναν οι ελβετικές Αρχές ήταν να ενημερώσουν τα παιδιά του επιχειρηματία, τα οποία ζουν στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο θάνατος προσδιορίζεται λίγα 24ωρα νωρίτερα.

Σαφείς απαντήσεις θα δοθούν από τον ιατροδικαστή, ενώ σε περίπτωση που αποδειχθεί η αυτοκτονία, το επόμενο κρίσιμο στάδιο είναι να βρεθεί τι οδήγησε τον Μανώλη Κυπριανίδη στην απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του.

Το θέμα παρακολουθούν τα στελέχη της ελληνικής πρεσβείας στη Βέρνη, που αναμένουν τα επόμενα 24ωρα νέα ενημέρωση από την εξέλιξη των ερευνών.

Σχετικές ειδήσεις