ΚΟΣΜΟΣ

Πρωτοφανής ενέργεια: «Μπλόκο» Ερντογάν σε παίκτη του ΝΒΑ - Του απαγόρευσε την είσοδο στην Τουρκία

Πρωτοφανής ενέργεια: «Μπλόκο» Ερντογάν σε παίκτη του ΝΒΑ - Του απαγόρευσε την είσοδο στην Τουρκία

Φρουρούμενος στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία βρέθηκε ο Τούρκος σταρ του NBA, Ενές Καντέρ, παίκτης της Οκλαχόμα, καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν του απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα.

Ο Καντέρ βρέθηκε στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου, επιστρέφοντας από την Τζακάρτα της Ινδονησίας και δεν μπορούσε να ταξιδέψει στην Τουρκία, καθώς ακυρώθηκε το διαβατήριό του από την πρεσβεία της χώρας του.

Αιτία της ακύρωσης; Η εμμονή του Ερντογάν που κατατάσσει τον σταρ του NBA μεταξύ των εχθρών της χώρας και του ιδίου αφού σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο ο Καντέρ είναι υποστηρικτής του εξόριστου Φετουλάχ Γκιουλέν, εγκεφάλος του πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Ο Τούρκος παίκτη της Οκλαχόμα ανέβασε ένα βίντεο στα social media, στο οποίο επιτίθεται στον Τούρκο πρόεδρο για το περιστατικό και τον χαρακτήρισε «Χίτλερ».

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Είμαι στη Ρουμανία και μου είπαν ότι ακυρώθηκε το διαβατήριό μου από την τουρκική πρεσβεία. Δύο αστυνομικοί μας κρατούν εδώ για ώρες. Ο λόγος γι’ αυτό είναι ο τρόπος που βλέπω τις πολιτικές εξελίξεις και ο άνθρωπος που το έκανε αυτό είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της Τουρκίας. Ξέρετε ότι επιτέθηκε σε ανθρώπους στην Ουάσινγκτον, είναι κακός άνθρωπος, ένας δικτάτορας. Είναι ο Χίτλερ του αιώνα μας. Θα σας ενημερώνω, να προσεύχεστε για εμάς».

Δείτε το βίντεο!

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα του δόθηκε άδεια και κατάφερε να ταξιδέψει πίσω στις ΗΠΑ.

Σχετικές ειδήσεις