ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη Manchester: Αυτός είναι ο μακελάρης που σκόρπισε το θάνατο

Έκρηξη Manchester: Αυτός είναι ο μακελάρης που σκόρπισε το θάνατο

Τρομοκρατική επίθεση Μάντσεστερ:«Κομμάτια» της σορού του δράστη βρέθηκαν στο σημείο του μακελειού, όπου 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 59 τραυματίστηκαν.

Η Βρετανική Αστυνομία φέρεται να ταυτοποίησε τον βομβιστή αυτοκτονίας που σκόρπισε το θάνατο στο Manchester Arena.

Πρόκειται για τον 22χρονο Salman Abedi. Σύμφωνα με πληροφορίες κατάγεται από τη Λιβύη και έχει τρία αδέλφια. Οι γονείς του -και οι δύο γεννημένοι στη Λιβύη- έμεναν αρχικά στο Λονδίνο και πριν από 10 χρόνια μετακόμισαν μαζί με όλη την οικογένεια στην περιοχή Fallowfield του Μάντσεστερ.

«Προτεραιότητά της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής είναι να συνεχίσουμε να αναζητούμε εάν ενεργούσε μόνος του ή αν αποτελούσε μέρος ενός μεγαλύτερου δικτύου» δήλωσε ο Ιαν Χόπκινς, αστυνομικός διευθυντής του Μάντσεστερ σε έκτακτη συνέντευξη τύπου.

Δύο αξιωματούχοι που ήταν σε επαφή με τις βρετανικές Αρχές, είπαν ότι ο φερόμενος ως βομβιστής ταξίδεψε στο Μάντσεστερ από το Λονδίνο με τρένο.

Γείτονές του που μίλησαν στη Daily Mail, ανέφεραν ότι το τελευταίο διάστημα συμπεριφερόταν παράξενα. Βρετανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο 22χρονος ήταν γνωστός στις Αρχές.

Το χτύπημα αυτοκτονίας στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 22 ανθρώπους.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ, απέφευγε για αρκετές ώρες να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του υπόπτου. Νωρίτερα η Τερέζα Μέι, δήλωσε πως ο βομβιστής έχει ταυτοποιηθεί από τις υπηρεσίες ασφαλείας, όμως το όνομά του δεν θα ανακοινωνόταν ακόμα καθώς οι έρευνες βρίσκονταν σε πρώιμο στάδιο.

Διαβάστε εδώ το χρονικό της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ

Σχετικές ειδήσεις