ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στην Αίγυπτο: Ένοπλοι ισλαμιστές κατακρεούργησαν χριστιανούς (Pics+Vid)

Μακελειό στην Αίγυπτο: Ένοπλοι ισλαμιστές κατακρεούργησαν χριστιανούς (Pics+Vid)

Ένοπλοι που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους επιτέθηκαν σε ομάδα χριστιανών Κοπτών που επέβαινε σε λεωφορεία σήμερα 26 Μαΐου στην επαρχία Μίνια της Αιγύπτου και σκότωσαν τουλάχιστον 28 εξ αυτών ενώ φέρονται να τραυμάτισαν άλλους 26, όπως έγινε γνωστό έγινε γνωστό από τον κυβερνήτη της επαρχίας Μίνια, Εσάμ αλ-Μπεντάιουι.

Η επίθεση συνέβη καθώς δύο λεωφορεία κι ένα μικρό φορτηγό βρίσκονταν από τη Beni Suef καθ’ οδόν για το μοναστήρι Anba Samuel (μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ του Ομολογητή) κοντά στη νότια πόλη της Minya, όπου κατοικεί μια σημαντική κοπτική μειονότητα, 220 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές ασφαλείας, όπως αναφέρει η Haaretz.

(To μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ του Ομολογητή)

nintchdbpict000327030995

Οι μασκοφόροι σταμάτησαν τα οχήματα σε έναν δρόμο που οδηγεί στο μοναστήρι και άνοιξαν πυρ.

(Φωτογραφία τραυματιών)

662007 0
bf6cb295f2564cf8922aaada7bd8f689 18

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή ειδησεογραφική ιστοσελίδα elfagr.org οι νεκροί αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40.

Οι Κόπτες, που αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου που ανέρχεται σε 92 εκατομμύρια, ήταν στόχος σειράς φονικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες.

Περίπου 70 σκοτώθηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σε εκκλησίες στο Κάιρο, στην Αλεξάνδρεια και στην Τάντα από τον Δεκέμβριο.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις εκείνες είχε αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τη σημερινή επίθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο είχε προειδοποιήσει για μια επικείμενη αλλά απροσδιόριστη τρομοκρατική επίθεση τη νύχτα της 24ης Μαΐου.

59280816c36188af588b45bd

«Η Πρεσβεία γνωρίζει για μια πιθανή απειλή που δημοσιεύτηκε σε μια ιστοσελίδα από την ομάδα Hassm, μια γνωστή τρομοκρατική οργάνωση, που υποδηλώνει την τέλεση απροειδοποίητων ενεργειών απόψε», ανέφερε η ανακοίνωση.

286

Να σημειωθεί ότι εκτελεστές του νέου αυτού κτυπήματος επιλέγουν άλλη μία φορά μία ημέρα αργίας καθοριστική, καθώς από σήμερα το βράδυ (αύριο τα ξημερώματα) ξεκινάει ο ιερός μήνας του Ραμαζανίου για τους Μουσουλμάνους.

Όπως είναι γνωστό, οι προηγούμενες επιθέσεις έγιναν στο ξεκίνημα της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ το πρώτο τρομοκρατικό κτύπημα, τον Δεκέμβριο, είχε γίνει την ημέρα των γενεθλίων του Προφήτη Μωάμεθ.

Πολλά παιδιά μεταξύ των θυμάτων

Πολλά παιδιά είναι μεταξύ των θυμάτων από την επίθεση που εξαπέλυσαν ένοπλοι εναντίον δύο λεωφορείων και ενός φορτηγού που μετέφεραν μια ομάδα χριστιανών Κοπτών στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο πάπας καταγγέλλει την «βάρβαρη» επίθεση

Ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε συγκλονισμένος από τη «βάρβαρη» επίθεση εναντίον του λεωφορείου με χριστιανούς στην Αίγυπτο.

Ο ποντίφικας «λυπήθηκε βαθιά όταν ενημερώθηκε για τη βάρβαρη επίθεση στην καρδιά της Αιγύπτου» αναφέρεται σε ένα τηλεγράφημα που εστάλη από τον πρωθυπουργό της Αγίας Έδρας, Πιέτρο Παρολίν.

Κάνοντας λόγο για μια «παράλογη ενέργεια μίσους», ο πάπας επισήμανε «τη βαθιά του αλληλεγγύη προς όλους εκείνους που επλήγησαν από αυτήν την κτηνωδία».

«Δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα παιδιά που έχασαν την ζωή τους, η Αγιότητά του... υπόσχεται να συνεχίσει να μεσολαβεί υπέρ της ειρήνης και της συμφιλίωσης σε ολόκληρη την χώρα» τονίζεται στο κείμενο.

(Με πληροφορίες από Youm7.com, El Balad, RT, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Σχετικές ειδήσεις