ΚΟΣΜΟΣ

Σε τεντωμένο σχοινί η Τουρκία: Φόβοι για νέο πραξικόπημα

Σε τεντωμένο σχοινί η Τουρκία: Φόβοι για νέο πραξικόπημα

Νέα σχέδια φέρονται να καταστρώνουν οι πραξικοπηματίες στρατιωτικοί που διαφεύγουν σε άλλες χώρες και καταζητούνται από τις τουρκικές Αρχές.

Φόβοι για νέο πραξικόπημα υπάρχουν τις τελευταίες μέρες στην Τουρκία και διαρρέονται στον φιλοκυβερνητικό Τύπο της χώρας.

Σύμφωνα με εφημερίδες που πρόσκεινται στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι τουρκικές Αρχές υποψιάζονται ότι πρώην στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία κατείχαν κρίσιμα πόστα στο ΝΑΤΟ, επιχειρούν να αναδιοργανωθούν.

Μάλιστα, η τουρκική "Yeni Safak" αναφέρει ότι με εντολή του Φετουλάχ Γκιουλέν, οι αξιωματικοί αυτοί κάνουν συσκέψεις σε χώρες της Αδριατικής υπό την επίβλεψη στρατηγών χωρών-μελών του ΝΑΤΟ. Eίναι σε επαφή με τους εκπροσώπους της Βοσνίας, της Αλβανίας και του Κοσόβου στο ΝΑΤΟ και συζητούν τι θα μπορούσε να γίνει από εδώ και πέρα.

Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι τα πρώην στελέχη του στρατού με εντολή του Γκιουλέν καταβάλλουν προσπάθειες για να εξασφαλίσουν άσυλο από τις δυτικές χώρες.

Επίσης, στο ρεπορτάζ υπογραμμίζεται ότι το κίνημα Γκιουλέν φέρεται να τους είπε: «Μην επιστρέψετε στην Τουρκία. Ζητήστε άσυλο στη χώρα που βρισκόσαστε. Μια μέρα θα βάλετε πάλι τη στολή σας». Από αυτούς 40 ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία, 23 στο Βέλγιο, 10 στην Ολλανδία, 5 στη Νορβηγία.

Σχετικές ειδήσεις