ΚΟΣΜΟΣ

Γνωστός μεγιστάνας προειδοποιεί: Έρχεται ο Γ' Παγκόσμιος πόλεμος!

Γνωστός μεγιστάνας προειδοποιεί: Έρχεται ο Γ' Παγκόσμιος πόλεμος!

Οι εκτιμήσεις του ανθρώπου που μετρά περιουσία πάνω από 25 δισεκατομμύρια, προκαλούν τρόμο!

«Η πρώτη τεχνολογική επανάσταση προκάλεσε τον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Η δεύτερη τεχνολογική επανάσταση προκάλεσε τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτή είναι η τρίτη τεχνολογική επανάσταση. Αν οι ηγέτες των κρατών, δεν κινηθούν γρήγορα, θα υπάρξει πρόβλημα».

625 9AC1B0DD EB58 3708 7DD5 C1DC08B78796

Είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ασία και ένας από τους 20 πλουσιότερους του κόσμου. Ο κινέζος δισεκατομμυριούχος Jack Ma πρόεδρος της Alibaba της πιο πετυχημένης εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου σε συνέντευξη του στο CNBC υποστήριξε ότι οι εξελισσόμενες τεχνολογίες είναι πιθανό να αποτελέσουν απειλή για κάτι περισσότερο από την αγορά εργασίας, καθώς θα μπορούσαν, στην πραγματικότητα να προκαλέσουν έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Οι παγκόσμιοι ηγέτες έχουν καθήκον να εκπαιδεύουν τους ανθρώπους προκειμένου να αποτρέψουν τον κίνδυνο που προκαλείται από την ταχεία αύξηση της αυτοματοποίησης και της τεχνητής νοημοσύνης», είπε στο αμερικάνικο δίκτυο.

Παρά την ανησυχία του για τη συνεχώς εξελισσόμενη τεχνολογία, ο Jack Ma υποστηρίζει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να παρέχει το πλεονέκτημα, στο μέλλον, στους ανθρώπους, να ταξιδεύουν περισσότερο και να ξοδεύουν λιγότερο χρόνο στην εργασία τους.

«Νομίζω ότι τα επόμενα 30 χρόνια, οι άνθρωποι θα εργάζονται μόνο τέσσερις ώρες την ημέρα και ίσως τέσσερις μέρες την εβδομάδα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Jack Ma έχει αναφερθεί και στο παρελθόν για τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η εξέλιξη της τεχνολογίας στην παγκόσμια οικονομία. Σε ομιλία του τον περασμένο Απρίλιο επιχειρηματικότητα στο Zhengzhou της Κίνας υποστήριξε ότι οι κοινωνίες πρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα, καθώς το Διαδίκτυο «διαταράσσει» την οικονομία και ότι το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να προσαρμοστεί ώστε να βοηθήσει τους ανθρώπους να «χτυπήσουν» τον αυτοματισμό και την άνοδο της οικονομίας του Διαδικτύου.

Η προσωπική περιουσία του Jack Ma ξεπερνάει τα 25 δισ. δολάρια. Είναι μία περιουσία που έφτιαξε μέσα σε μόλις 18 χρόνια, αφού ίδρυσε τον κολοσσό διαδικτυακών συναλλαγών και αγορών στις 4 Ιουλίου του 1999.