ΚΟΣΜΟΣ

Εξοργισμένος ο Τραμπ με τους Κινέζους: «Ως εδώ με τα λόγια»

Εξοργισμένος ο Τραμπ με τους Κινέζους: «Ως εδώ με τα λόγια»

Μαύρα σύννεφα στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας έφερε επιτυχημένη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου της Βόρειας Κορέας την Παρασκευή 28 Ιουλίου που, όπως υποστηρίζει η Πιονγκγιάνγκ, αποδεικνύει την ικανότητά της να πλήξει τις ΗΠΑ.

Το Πεκίνο, ο κυριότερο σύμμαχος της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε ότι αντιτίθεται στις εκτοξεύσεις πυραύλων εκ μέρους της Πιονγκγιάνγκ, υπενθυμίζοντας ότι παραβιάζουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. «Ταυτόχρονα, η Κίνα ελπίζει ότι όλες οι πλευρές θα ενεργήσουν με σύνεση, ώστε να αποφευχθεί η κλιμάκωση της έντασης», σημείωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας σε ανακοίνωσή που εξέδωσε το Σάββατο.

Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι είναι «πολύ απογοητευμένος με την Κίνα». Σε μήνυμά του στο Twitter έγραψε: «Οι άφρονες πρώην ηγέτες μας τους επέτρεψαν (σ.σ. στους Κινέζους) να κερδίζουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο από το εμπόριο, όμως...» και συνέχισε: «...δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ για εμάς με τη Βόρεια Κορέα, μόνο λόγια. Δεν θα το επιτρέψουμε να συνεχιστεί. Η Κίνα θα μπορούσε εύκολα να λύσει αυτό το πρόβλημα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις