ΚΟΣΜΟΣ

Σειρήνες πολέμου - Κιμ Γιονγκ Ουν: Θα χτυπήσουμε αμερικανικό έδαφος - Τραμπ: Φωτιά και οργή…

Σειρήνες πολέμου - Κιμ Γιονγκ Ουν: Θα χτυπήσουμε αμερικανικό έδαφος - Τραμπ: Φωτιά και οργή…

Βόρεια Κορέα | ΗΠΑ: Παγκόσμιο τρόμο έχει προκαλέσει ο φραστικός – μέχρι στιγμής - πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Washington Post» το οποίο αποκάλυψε ότι ηΠιονγκγιάνγκ κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία τη σμίκρυνση μιας πυρηνικής κεφαλής, προκειμένου να την ενσωματώσει σε έναν από τους διηπειρωτικούς πυραύλους της.

Τραμπ: Φωτιά, οργή και δύναμη που δεν έχει ξαναδεί ο κόσμος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μετά τις αποκαλύψεις για το πυραυλικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ διέκοψε τις διακοπές που κάνει στο Νιου Τζέρσεϊ και μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Trump National Golf Club ανέφερε: «Εάν η Βόρεια Κορέα μας απειλήσει, τότε θα βρεθεί αντιμέτωπη με φωτιά και οργή τέτοια που δεν έχει δει ξανά ο κόσμος».

Βόρεια Κορέα: Εξετάζει το ενδεχόμενο επίθεσης στην αμερικανικής επικράτειας νήσο Γκουάμ

Η απάντηση της Βόρειας Κορέας ήρθε λίγες ώρες αργότερα, όταν και έγινε γνωστό ότι σκέφτεται να προχωρήσει σε πυραυλική επίθεση κατά του νησιού Γκουάμ, αμερικανικής αποικίας στον Ειρηνικό.

Το Γκουάμ είναι ηφαιστειογενές νησί και πρώην ισπανική αποικία και βρίσκεται νότια της Ιαπωνίας.

Η ενημέρωση προήλθε από δήλωση στρατιωτικού, που δημοσίευσαν κρατικά Μέσα Ενημέρωσης, λίγες ώρες μετά τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον επίσημο φορέα ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, η χώρα σχεδιάζει να εκτοξεύσει μεσαίου προς μεγάλου βεληνεκούς πυραύλους στο νησί Γκουάμ, στο οποίο οι ΗΠΑ διατηρούν στρατηγική στρατιωτική βάση.

Όπως είναι φυσικό, στην αμερικανική βάση στο νησί έχει σημάνει συναγερμός.

Σχετικές ειδήσεις