ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Πέντε νεκροί από ρουκέτα που έπληξε τη Διεθνή Έκθεση

Συρία: Πέντε νεκροί από ρουκέτα που έπληξε τη Διεθνή Έκθεση

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ρουκέτα που έπληξε σήμερα τη Διεθνή Έκθεση της Δαμασκού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την οργάνωση που παρακολουθεί τις εξελίξεις στα συριακά μέτωπα από την έναρξη του πολέμου.

Το ρωσικό πρακτορείο Sputnik έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς και τέσσερις τραυματίες, επικαλούμενο μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της Συρίας. Η πηγή αυτή υποστήριξε ότι για τον βομβαρδισμό ευθύνονται "ένοπλες ομάδες" από την Ανατολική Γούτα.

Η δημόσια τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ότι η ρουκέτα έπεσε κοντά στην είσοδο της Διεθνούς Έκθεσης, της σημαντικότερης οικονομικής εκδήλωσης στη χώρα, που φέτος άνοιξε τις πύλες της για πρώτη φορά από το 2011.

"Ετοιμαζόμασταν να υποδεχθούμε τους επισκέπτες όταν άκουσα μια έκρηξη (...) μετά είδα καπνούς από την πλευρά της εισόδου" είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ιγιάντ Τζάμπερ, ένας 39χρονος Σύρος που ήταν υπεύθυνος για ένα περίπτερο με υφάσματα.

Ο χώρος της Διεθνούς Έκθεσης βρίσκεται στα νοτιοανατολικά προάστια της Δαμασκού, πολύ κοντά στην Ανατολική Γούτα. Οι αρχές είχαν αποφασίσει να οργανώσουν ξανά την Έκθεση, θεωρώντας ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι πλέον ήρεμη. Οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ δεν έχουν προσκληθεί, όμως ορισμένες δυτικές εταιρείες μετέχουν στην έκθεση.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις