ΚΟΣΜΟΣ

Η «εκδίκηση» της Νταϊάνα: Καταβαραθρώνεται η δημοτικότητα του πρίγκιπα Καρόλου

Η «εκδίκηση» της Νταϊάνα: Καταβαραθρώνεται η δημοτικότητα του πρίγκιπα Καρόλου

Ο πρίγκιπας Κάρολος δεν έχαιρε ποτέ της ιδιαίτερης αγάπης και εκτίμησης των Βρετανών, πόσο μάλλον μετά τον θάνατο της Νταϊάνα, κάτι που επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία νέας δημοσκόπησης που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Η δημοτικότητα του Καρόλου πέφτει κατακόρυφα, καθώς μόλις ένας στους τρεις Βρετανούς επιθυμεί να τον δει στον θρόνο, σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου You Gov, που έγινε ενόψει των εκδηλώσεων μνήμης για την 20η επέτειο από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Το 2013, το 60% των Βρετανών ήταν θετικά διακείμενο στο ενδεχόμενο ο Κάρολος να γίνει βασιλιάς, έναντι του 30% που είναι σήμερα. Περίπου το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων (27%) χαρακτηρίζει ως καταστροφικό το ενδεχόμενο αυτό, σε σύγκριση με ποσοστό 15%, πριν από τέσσερα χρόνια.

Παρομοίως, και η δεύτερη σύζυγός του Καμίλα, αφήνει παντελώς ασυγκίνητους τους Βρετανούς. Μόλις το 14% των ερωτηθέντων επιθυμεί να την δει βασίλισσα σε περίπτωση που ο Κάρολος διαδεχθεί την Ελισάβετ. Το 39% εκτιμά ότι η επί χρόνια ερωμένη του Καρόλου και μεγάλη αντίζηλος της Νταϊάνα πρέπει να κρατήσει μόνο τον τίτλο της πριγκίπισσας αφού ανέβει ο Κάρολος στον θρόνο, ενώ το 30% κρίνει ότι δεν πρέπει να κατέχει κανέναν τίτλο.

Τις τελευταίες βδομάδες, με αφορμή την επέτειο του θανάτου της Νταϊάνα σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου του 1997, προβλήθηκαν πολλά ντοκιμαντέρ στη βρετανική τηλεόραση, ενώ γράφτηκε πληθώρα άρθρων στις εφημερίδες.

Σύμφωνα με την Πένι Τζούνιορ, την συγγραφέα μίας πρόσφατης βιογραφίας της Καμίλας, οι Βρετανοί δεν πρόκειται να συγχωρέσουν ποτέ τον Κάρολο για τον δεύτερο γάμο του, παρά τις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε πριν από την προβολή του ντοκιμαντέρ στο Channel 4, που προβλήθηκε στις αρχές Αυγούστου και στο οποίο η Νταϊάνα εξηγούσε λεπτομερώς τις δυσκολίες του γάμου της με τον πρίγκιπα Κάρολο. Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 1.614 άτομα.

Σχετικές ειδήσεις