ΚΟΣΜΟΣ

Αποτελέσματα Γερμανικών εκλογών: Αυτός είναι ο νικητής και νέος καγκελάριος

Αποτελέσματα Γερμανικών εκλογών: Αυτός είναι ο νικητής και νέος καγκελάριος

Γερμανικές εκλογές - Αποτελέσματα: Οι κάλπες έκλεισαν στη Γερμανία και όπως όλα δείχνουν η Άνγκελα Μέρκελ είναι η νικήτρια και αυτών των εκλογών - Τι λένε τα τελευταία σενάρια για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης

Σύμφωνα με την πρόγνωση εκλογικού αποτελέσματος που μετέδωσε πριν από λίγο το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) της Μέρκελ λαμβάνει 32,5%, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Σουλτς (SPD) 20 %, η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD)13,5 %, οι Φιλελεύθεροι (FDP) 10,5%, οι Πράσινοι 9,5% και η Αριςτερα 9%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τις 15:00 (ώρα Ελλάδος), το ποσοστό συμμετοχής στις σημερινές εκλογές στη Γερμανία ήταν 41,1%, σε σχέση με 41,4% που ήταν την ίδια ώρα, το 2013. Αυτό ανέφεραν ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters.|

Ωστόσο, αυτό διέφερε σημαντικά, ανάλογα με τις διάφορες περιοχές της χώρας καθώς νωρίτερα, η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία -το πολυπληθέστερο κρατίδιο στη χώρα- ανέφερε αύξηση 3% στο ποσοστό συμμετοχής των ψηφοφόρων.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ LIVE ΤΟΥ NEWSBOMB.GR

Οι κάλπες έκλεισαν και σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει η μετάδοση των αποτελεσμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Αν και όλοι προεξοφλούσαν τη νίκη της Άνγκελα Μέρκελ η οποία θα παραμείνει για τέταρτη θητεία στη θέση της Καγκελαρίου, αυτό δε σημαίνει ότι θα ξέρουμε αμέσως τη νέα κυβέρνηση στη Γερμανία.

Όλα θα εξαρτηθούν από το τελικό ποσοστό που θα λάβει το ακροδεξιό κόμμα AfD.

Η τέταρτη θητεία της Μέρκελ, φέτος, κινδυνεύει να επισκιαστεί από την είσοδο στο κοινοβούλιο του ακροδεξιού κόμματος AfD, για το οποίο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως θα λάβει ποσοστό της τάξεως του 10 με 13% και θα είναι το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Σχετικές ειδήσεις