ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί έγινε η βασίλισσα έξαλλη με την Τερέζα Μέι

Γιατί έγινε η βασίλισσα έξαλλη με την Τερέζα Μέι

Την οργή της βασίλισσας Ελισσάβετ φέρεται να προκάλεσαν οι «αλλοπρόσαλλοι» πολιτικοί χειρισμοί της πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, μετά τα καταστροφικά αποτελέσματα για το κόμμα των Συντηρητικών στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Express.

Οι ανώτεροι σύμβουλοι της βασίλισσας ήταν «αηδιασμένοι» για τον τρόπο με τον οποίο η πρωθυπουργός παραβίασε το πρωτόκολλο όταν ισχυρίστηκε ότι είχε συνάψει συμφωνία κυβέρνησης συνασπισμού με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα(DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας, παρά τη μη ολοκλήρωση της συμφωνίας έως και 17 ημέρες αργότερα, όπως αποκαλύπτουν οι λεπτομέρειες της χαοτικής μετεκλογικής περιόδου και περιγράφονται σε ένα νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε από τους Sunday Times.

Πιο συγκεκριμένα, οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Μπάκινγχαμ ενοχλήθηκαν με την ομιλία της Τερέζα Μέι έξω από την πρωθυπουργική κατοικίας της Ντάουνιγκ Στριτ, όπου και ισχυρίστηκε ότι είχε σχηματίσει κυβέρνηση», χωρίς να έχει ζητήσει την άδεια της βασίλισσας.

Πολιτικός σύμβουλος των Συντηρητικών δήλωσε στους Sunday Times ότι η πρωθυπουργός παραπλάνησε ακούσια τη βασίλισσα σχετικά με το καθεστώς της συμφωνίας με το DUP, καθώς ο βοηθός του, Gavin Williamson, είχε καταφέρει να καταλήξει μόνο σε μια προκαταρκτική συμφωνία.

Ο σύμβουλος των Τόρις δήλωσε σχετικά: «Το παλάτι ήταν ενοχλημένο, αισθάνθηκε ότι η συμφωνία με το DUP δεν είχε πραγματικά επιτευχθεί».

«Είναι σίγουρα αλήθεια ότι στο παλάτι δόθηκε μεγαλύτερη αίσθηση βεβαιότητας σχετικά με τη συμφωνία απ 'ό, τι υπήρχε στην πραγματικότητα, γιατί η αλήθεια είναι ότι το DUP διαφωνούσε με την Τερέζα Μέι περισσότερό από ότι διαφαινόταν. Η πρωθυπουργός ήταν στα πρόθυρα να παραιτηθεί».

Σχετικές ειδήσεις