ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία - Σεούλ υπέρ των νέων κυρώσεων για τη Βόρεια Κορέα

Ιαπωνία - Σεούλ υπέρ των νέων κυρώσεων για τη Βόρεια Κορέα

Οι ηγεσίες της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας χαιρέτισαν την απόφαση των ΗΠΑ να ενταχθεί ξανά η Βόρεια Κορέα στον κατάλογο των χωρών που υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας έκρινε ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα συμβάλλει στην αποπυρηνικοποίηση με ειρηνικό τρόπο.

Η κίνηση της αμερικανικής κυβέρνησης δεν μεταβάλλει την κοινή στάση της Σεούλ και της Ουάσινγκτον, που προσπαθούν να πείσουν την Πιονγκγιάνγκ να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου, ανέφερε το ΥΠΕΞ της Νότιας Κορέας σε γραπτό μήνυμά του το οποίο εστάλη σε δημοσιογράφους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η αντίδραση από τον συντηρητικό πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε ο οποίος εκτίμησε ότι με αυτόν τον τρόπο εντείνεται η πίεση που ασκείται στην Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η απόφαση αυτή, η οποία ανακοινώθηκε τη Δευτέρα (20/11), θα σημάνει την επιβολή επιπρόσθετων κυρώσεων από την αμερικανική κυβέρνηση σε βάρος της Βόρειας Κορέας, η οποία συνεχίζει τα προγράμματά της για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων αψηφώντας αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Χαιρετίζω και υποστηρίζω (την απόφαση του Τραμπ), καθώς αυξάνει την πίεση στη Βόρεια Κορέα», είπε ο Άμπε στους δημοσιογράφος, όπως μετέδωσε το Κιόντο.

Σχετικές ειδήσεις