ΚΟΣΜΟΣ

Νέα αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Νέα αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε τη Δευτέρα (11/12) αεροπορικά πλήγματα και βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα, όπως ισχυρίζεται, για τις εκτοξεύσεις ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ.

Τουλάχιστον δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. Η δεύτερη αναχαιτίστηκε από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

«Σε αντίδραση για την εκτόξευση της ρουκέτας, ένα άρμα μάχης και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας στοχοθέτησαν θέσεις της Χαμάς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μετά την εκτόξευση της πρώτης ρουκέτας ο ισραηλινός στρατός. Δεν διευκρινίζεται σε αυτό το δελτίο Τύπου πού ακριβώς έπεσε η ρουκέτα, ή αν προκάλεσε θύματα.

Μετά την αναχαίτιση της δεύτερης ρουκέτας, άρματα μάχης και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ έπληξαν θέσεις της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανέφερε αργότερα το ισραηλινό επιτελείο.

Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής θύματα.

Σχετικές ειδήσεις