ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμια ανησυχία: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν χτίζει εργοστάσια παραγωγής μικροβίων

Παγκόσμια ανησυχία: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν χτίζει εργοστάσια παραγωγής μικροβίων

Οπλοστάσιο βιολογικών όπλων, ικανών να προκαλέσουν το θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων προσπαθεί πιθανότατα να αποκτήσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Αυτές είναι οι εκτιμήσεις αξιωματούχων μυστικών υπηρεσιών από τις ΗΠΑ και ασιατικών χωρών καθώς το κομμουνιστικό εντείνει τις προσπάθειες κατασκευής εργοστασίων και εργαστηρίων, ενώ προμηθεύεται ειδικά μηχανήματα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την μαζική παραγωγή φονικών μικροβίων.

Ο Βορειοκορεάτης δικτάτορας φαίνεται να έχει στείλει ειδικούς σε διάφορα σημεία του πλανήτη για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στη μικροβιολογία, ενώ ήδη από το 2006 οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας είχαν προειδοποιήσει το Κογκρέσο ότι η Πιονγιάνγκ επιδιώκει να αποκτήσει βιολογικά όπλα, αλλά δε διέθετε ακόμη την απαιτούμενη τεχνογνωσία.

kim22

«Είναι γνωστό ότι οι Βορειοκορεάτες έχουν βιολογικούς παράγοντες. Το ερώτημα είναι γιατί προμηθεύτηκαν τα υλικά και ανέπτυξαν τις γνώσεις τους στο αντικείμενο, αλλά δεν έχουν παράξει ακόμη όπλα. Κι ίσως να μην μάθουμε αν αρχίσουν αύριο, εκτός κι αν είμαστε αρκετά τυχεροί να μας ενημερώσει ένας πληροφοριοδότης που θα βρεθεί στο κατάλληλο μέρος», δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Πηγή: Washington post και FoxNews

Σχετικές ειδήσεις