ΚΟΣΜΟΣ

Εισβολή Ρώσων στρατιωτών στο εργοστάσιο χάλυβα της Μαριούπολης

Εισβολή Ρώσων στρατιωτών στο εργοστάσιο χάλυβα της Μαριούπολης
Την εξέλιξη επιβεβαίωσε και στέλεχος του τάγματος Αζόφ
AP Photo

Ραγδαίες εξελίξεις στη Μαριούπολη

Εισβολή ρωσικών δυνάμεων στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη βρίσκεται σε εξέλιξη σύμφωνα με έναν oυκρανό στρατιώτη που βρίσκεται στο συγκρότημα.

Ο αναπληρωτής διοικητής του συντάγματος του Αζόφ, Σβιατόσλαβ Παλαμάρ, δήλωσε στο Associated Press «είναι αλήθεια ότι η χαλυβουργία δέχεται επίθεση».

Όλη τη νύχτα το εργοστάσιο δεχόταν επίθεση από πυροβολικό και αεροσκάφη. Δύο γυναίκες πολίτες σε ένα από τα καταφύγια σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα μαζικής αεροπορικής επίθεσης, δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση από το Αζόφσταλ ο Denys Shlega, διοικητής της Εθνικής Φρουράς.

Περίπου 200 άμαχοι εκτιμάται ότι παραμένουν παγιδευμένοι σε καταφύγια κάτω από το εργοστάσιο. Περαιτέρω εκκενώσεις από το εργοστάσιο έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, αλλά δεν είναι σαφές εάν μπορούν τώρα να προχωρήσουν.

Το ρωσικό κρατικό μέσο ενημέρωσης RIA Novosti ανέφερε την Τρίτη ότι ουκρανικά μαχητικά «εκμεταλλεύτηκαν την κατάπαυση του πυρός στο Αζοφστάλ και κατέλαβαν θέσεις βολής». Το δημοσίευμα επικαλέστηκε τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Βαντίμ Αστάφιεφ. Το RIA Novosti ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να επιτίθενται σε αυτές τις θέσεις βολής.