ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ η σορός της - LIVE εικόνα από το Λονδίνο

Βασίλισσα Ελισάβετ: Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ η σορός της - LIVE εικόνα από το Λονδίνο
Η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ επέστρεψε στο «σπίτι της».
AP Photo

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το φέρετρο με τη σορό της εκλιπούσας έφτασε στις 22:00 ώρα Ελλάδας «στο σπίτι της», όπως αναφέρουν το παλάτι του Μπάκιγχαμ τα βρετανικά media, με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων να έχουν συνωστιστεί στη διαδρομή έτσι ώστε να δουν από κοντά για τελευταία φορά τη μακροβιότερη μονάρχη της ιστορίας.

Δεκάδες χιλιάδες Λονδρέζοι συγκεντρώθηκαν στη διαδρομή από το RAF Northolt προς το παλάτι του Μπάκιγχαμ, για να δουν από κοντά το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ. Το μακρύ ταξίδι που ξεκίνησε νωρίτερα από το Μπέλφαστ, έφτασε στο τέλος του περίπου στις 22:00 ώρα Ελλάδας, όταν η νεκροφόρα πέρασε τις πύλες του παλατιού.

Παρά την έντονη βροχόπτωση στο Λονδίνο, κανείς δεν μετακινήθηκε από τη θέση του. «Έφτασε στο σπίτι της», έλεγαν άνθρωποι με δάκρυα στα μάτια σύμφωνα με τον Guardian. Οι εικόνες που καταφθάνουν από τα διεθνή πρακτορεία είναι συγκλονιστικές.

Η σορός της Βασίλισσας Ελισάβετ θα παραμείνει στο Bow Room μέχρι να μεταφερθεί την Τετάρτη στο Ουέστμινστερ, όπου χιλιάδες κόσμου αναμένεται να αποτίσουν φόρο τιμής στην εκλιπούσα.

Δείτε LIVE εικόνα από το Μπάκιγχαμ

Νωρίτερα, μέλη της Φρουράς της Τιμής συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο της RAF Northolt πριν από την άφιξη του φέρετρου της βασίλισσας Ελισάβετ με αεροπλάνο από το Εδιμβούργο, σύμφωνα με το τελετουργικό.

Η φρουρά αποτελούταν από τρεις αξιωματικούς και 96 υπαξιωματικούς και πυροβολητές του The Queen’s Color Squadron, αναφέρει η PA. Στη συνέχεια, μετέφεραν το φέρετρο στην επίσημη νεκροφόρα, η οποία και πήγε τη βασίλισσα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Το φέρετρο έφτασε στις 20:56 (ώρα Ελλάδας) και άμεσα αναχώρησε από το RAF Northolt για το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Από το μεσημέρι, έξω από το παλάτι υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι που περίμεναν την άφιξη της σορού της βασίλισσας Ελισάβετ, αψηφώντας μάλιστα και τη βροχόπτωση που είχε εμφανιστεί το τελευταίο 24ωρο στο Λονδίνο.