ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Κήρυξε στρατιωτικό νόμο στις κατεχόμενες ουκρανικές περιοχές

Πούτιν: Κήρυξε στρατιωτικό νόμο στις κατεχόμενες ουκρανικές περιοχές

Την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν

Σε ομιλία του σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ο στρατιωτικός νόμος θα ισχύσει στη Ζαπορίζια, τη Χερσώνα, το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ.


Ο Πούτιν υπενθύμισε ότι σε όλες αυτές τις περιοχές ένα αντίστοιχο καθεστώς ίσχυε ακόμη και όταν οι περιοχές ήταν υπό ουκρανική κυριαρχία.

«Τώρα πρέπει να επισημοποιήσουμε αυτό το καθεστώς στο πλαίσιο της ρωσικής νομοθεσίας. Ως εκ τούτου, υπέγραψα ένα διάταγμα για την εισαγωγή στρατιωτικού νόμου σε αυτές τις τέσσερις ντότητες της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Θα σταλεί αμέσως για έγκριση στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο», είπε ο Πούτιν.

Η απόφαση αναμένεται να ισχύσει ήδη από τα μεσάνυχτα.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη ουκρανική αντεπίθεση για την απελευθέρωση αυτών των περιοχών, ενώ το Κίεβο έχει πολλά εδαφικά οφέλη τις τελευταίες εβδομάδες.

Ξεκινάει σύντομα η μάχη της Χερσώνας

«Στο πολύ εγγύς μέλλον, η μάχη για τη Χερσώνα θα ξεκινήσει» δήλωσε νωρίτερα ο Κίριλ Στρεμούσοφ, αναπληρωτής διαχειριστής της Χερσώνας, ο οποίος έχει εγκατασταθεί στη Ρωσία,σε μήνυμά του στο Telegram. «Συνιστάται στον άμαχο πληθυσμό να εγκαταλείψει την περιοχή των επερχόμενων σκληρών εχθροπραξιών, εάν είναι δυνατόν, ώστε να μην εκτεθεί σε περιττό κίνδυνο», πρόσθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Σεργκέι Σουροβίκιν, ο νέος διοικητής του στρατού της Μόσχας στην Ουκρανία ανακοίνωσε ότι οι άμαχοι «επανεγκαθίστανται» από την κατεχόμενη από τη Ρωσία νότια πόλη Χερσώνα, περιγράφοντας τη στρατιωτική κατάσταση ως «τεταμένη».

Σχετικές ειδήσεις