ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Εμπορική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε και τυλίχθηκε στις φλόγες, μετά απο επίθεση

Ρωσική αμαξοστοιχία δέχθηκε επίθεση
Ρωσική αμαξοστοιχία δέχθηκε επίθεση

Ρωσική εμπορική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε και τυλίχθηκε στις φλόγες μετά από χτύπημα στις ράγες από εκρηκτικό μηχανισμό 37 μίλια από τα σύνορα με την Ουκρανία

Εμπορευματικό τρένο, που πιστεύεται ότι μετέφερε ρωσικά τανκς στην πρώτη γραμμή, χτυπήθηκε από έκρηξη. Η ρωσική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε και τυλίχθηκε στις φλόγες σήμερα (1/5) μετά από έκρηξη μηχανισμού στις σιδηροδρομικές γραμμές, μόλις 37 μίλια από τα ουκρανικά σύνορα.

Το τρένο, που μετέφερε πετρέλαιο και δομικά υλικά κοντά στις γραμμές του μετώπου, ήταν στόχος στην περιοχή Μπριάνσκ της Ρωσίας, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης Αλεξάντερ Μπογκομάζ, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα.

Το βίντεο δείχνει πολλά κατεστραμμένα βαγόνια να φλέγονται και να έχουν εκσφενδονιστεί στο πλάι μετά την έκρηξη, ενώ πυκνός γκρι καπνός υψώνεται στον αέρα.

Η επίθεση σημειώθηκε μια ημέρα μετά το χτύπημα της Ουκρανίας που σκότωσε τέσσερις ανθρώπους σε ένα ρωσικό χωριό στην περιοχή Μπριάνσκ και καθώς το Κίεβο προετοιμαζόταν για αντεπίθεση.Η Russian Railways, ο σιδηροδρομικός φορέας της χώρας, ανέφερε ότι το περιστατικό σημειώθηκε στις 10:17 (τοπική ώρα).

Ανέφερε ότι η ατμομηχανή και επτά φορτηγά βαγόνια εκτροχιάστηκαν και η ατμομηχανή πήρε φωτιά. «Ένας άγνωστος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στα 136 χιλιόμετρα στη σιδηροδρομική γραμμή Μπριάνσκ-Ουνέτσα, εκτροχιάζοντας ένα εμπορευματικό τρένο», είπε ο Μπογκομάζ.

Οι ρωσικές αρχές λένε ότι η περιοχή - που συνορεύει με την Ουκρανία και τη Λευκορωσία - έχει βιώσει πολλαπλές επιθέσεις από φιλοουκρανικές ομάδες σαμποτάζ τους 14 μήνες από την εισβολή της Ρωσίας. Σε μία άλλη εξέλιξη, ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Λένινγκραντ της Ρωσίας κοντά στην Αγία Πετρούπολη είπε ότι ένα καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος ανατινάχθηκε στη διάρκεια της νύχτας και ένας εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε κοντά σε μια δεύτερη γραμμή.

Ο κυβερνήτης Alexander Drozdenko δημοσίευσε φωτογραφίες από κατεστραμμένα καλώδια ρεύματος και μεταλλικά στηρίγματα στη σελίδα του στο Telegram το πρωί της Δευτέρας. Είπε ότι η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας FSB εργάζεται στο σημείο, χωρίς να πει ποιος πιστεύει ότι ευθύνεται για το περιστατικό.

Η σημερινή έκρηξη σημειώθηκε αφού η Ρωσία εκτόξευσε μια σειρά πυραύλων στην Ουκρανία σήμερα το πρωί, σκοτώνοντας άτομο στη Χερσώνα και τραυματίζοντας τουλάχιστον 34 άτομα στην ανατολική πόλη Πάβλογκραντ.