ΚΟΣΜΟΣ

Στέψη Καρόλου: H guest εμφάνιση του πρίγκιπα Χάρι που προκάλεσε ερωτηματικά - Έμεινε για 28 ώρες

Στέψη Καρόλου: H guest εμφάνιση του πρίγκιπα Χάρι που προκάλεσε ερωτηματικά - Έμεινε για 28 ώρες
Associated Press

Λίγες ώρες μετά την τελετή στέψης του πατέρα του, ο πρίγκιπας Χάρι έφυγε για την Καλιφόρνια.

Μπορεί το βασικό event χθες (6/5) να ήταν η στέψη του βασιλιά Καρόλου, ωστόσο τις εντυπώσεις έκλεψαν άλλα βασιλικά μέλη. Από τη μία πλευρά ο μικρότερος γιος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο οποίος σε κάθε βασιλική εκδήλωση τραβάει τα βλέμματα με τις αστείες γκριμάτσες του και από την άλλη ο «περιθωριοποιημένος» πρίγκιπας Χάρι.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν το ταξίδι «αστραπή» του πρίγκιπα Χάρι στη Βρετανία για την τελετή και μάλιστα χωρίς τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ. Ο Χάρι που έχει παραιτηθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα έμεινε στη Βρετανία για 28 ώρες και 42 λεπτά μόνο, πράγμα που προκάλεσε ποικίλα σχόλια.

Μάλιστα, κατά την παραμονή του στη χώρα δεν εμφανίστηκε καθόλου παρά μόνο την ώρα της στέψης στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ήταν ο μόνος που δεν φάνηκε στην πομπή και τις διάφορες εκδηλώσεις πριν και μετά τη στέψη.

Λίγες ώρες μετά την τελετή στέψης του πατέρα του, ο πρίγκιπας Χάρι έφυγε από το Αββαείο συνοδευόμενος από ένστολο της μητροπολιτικής αστυνομίας και 4 άτομα ασφαλείας και κατευθύνθηκε στο αεροδρόμιο του Χίθροου, για να επιστρέψει στην Καλιφόρνια.

Μπήκε, δε, στο αεροπλάνο πριν καν ο πατέρας του και η μητριά του προλάβουν να τελειώσουν τη φωτογράφισή τους για τα επίσημα πορτρέτα τους.

Όπως ανέφεραν πηγές, το «μαύρο πρόβατο» της βασιλικής οικογένειας ήθελε να επιστρέψει στην οικογένειά του για να προλάβει το πάρτι για τα τέταρτα γενέθλια του γιου του Άρτσι.

Η άτακτη αποχώρησή του, ωστόσο, δεν ήταν το μόνο στοιχείο που σχολιάστηκε. Ο πρίγκιπας Χάρι θεωρήθηκε αρκετά αμήχανος κατά την είσοδό του στην εκκλησία, παρά τα χαμόγελα, αλλά και την προσπάθειά του να δείξει το αντίθετο, μιλώντας με τον σύζυγο της ξαδερφής του Τζακ Μπρούξμπανκ.

Επίσης, στην εκκλησία μπήκε μόνος του και κάθησε στην τρίτη σειρά καθισμάτων, πίσω από τα εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας, καθώς το να μην φέρει τον βασιλικό του τίτλο πια τον υποβίβασε.

Με τον αδερφό του Ουίλιαμ, ο οποίος καθόταν μπροστά του δεν μίλησε καθόλου, ενώ σύμφωνα με αναφορές αρκετοί από τη βασιλική οικογένεια, ανάμεσά τους και η Καμίλα, ήταν απογοητευμένη με τη συμπεριφορά του στην τελετή.

Πηγές της Daily Mail, ανέφερε ότι δεν υπήρχε εξ αρχής κανένα σχέδιο από το παλάτι για να μετέχει με κάποιον τρόπο στην τελετή, στο ιδιωτικό οικογενειακό γεύμα ή να εμφανιστεί σε κάποιες επίσημες ή ανεπίσημες φωτογραφίες.

Σχετικές ειδήσεις