ΚΟΣΜΟΣ

«Farm Art», νέα σειρά καλλιτεχνικών παρεμβάσεων στη φύση από UMA

«Farm Art», νέα σειρά καλλιτεχνικών παρεμβάσεων στη φύση από UMA

Νέα σειρά καλλιτεχνικών παρεμβάσεων, έχοντας ως καμβά τη φύση και χρησιμοποιώντας υλικά από τη φύση, έχει εγκαινιάσει το σουηδικό αρχιτεκτονικό γραφείο Ulf Mejergren Architects (UMA).

Η σειρά «Farm Art» εγκαινιάστηκε με ένα προσωρινό περίπτερο από χιλιάδες πικραλίδες σε λιβάδι μπροστά από το δάσος Grödinge στη Σουηδία «το οποίο δημιουργεί ένα θεαματικό σκηνικό ηλιοβασιλέματος για πικνίκ και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες. Τα στελέχη των πικραλίδων γίνονται στο εσωτερικό της δομής τοίχοι και ταβάνι και είναι αρκετά μεγάλη ώστε να προσφέρει σκιά σε μια οικογένεια» όπως σημείωσαν από το UMA στην ανάρτηση στον λογαριασμό του γραφείου στο Instagram.

Δείτε την gallery:

Ακολούθησε η «Καλύβα από Βρύα», ένα προσωρινό περίπτερο σε συνεργασία με τον αγρότη Robert Pettersson το οποίο λειτουργεί ως σημείο τροφής για αγριόχοιρους. Εδώ και χρόνια, ο Pettersson τοποθετούσε σε στρατηγικά σημεία τροφή στη δασώδη περιοχή Grödinge για να προσελκύσει αγριόχοιρους. Ωστόσο, η αναζήτηση ριζών και εντόμων από τους αγριόχοιρους αναστάτωνε το έδαφος του δάσους, αφήνοντας σκορπισμένους σωρούς βρύων που είχαν ξεριζώσει από το χώμα. «Μαζέψαμε τα βρύα και δημιουργήσαμε ένα καταφύγιο από όπου μπορείτε να παρατηρείτε το δάσος και ίσως, αν είστε τυχεροί, κανά δυο αγριόχοιρους» έγραψαν από το UMA.

Τρίτος σταθμός στο πρότζεκτ ήταν η «Καλύβα από Ρίζες». «Με ένα τρακτέρ ανασκάψαμε ένα σκάμμα μέχρις ότου φτάσαμε στις ρίζες δυο δέντρων. Μαζέψαμε τις ρίζες από δέντρα που είχαν πέσει και κομμένους κορμούς στο δάσος και επεκτείναμε τις ζωντανές ρίζες με τις νεκρές, και δημιουργήσαμε ένα καταφύγιο» σημείωσαν.

Το πρότζεκτ χρηματοδοτείται από τη Swedish Arts Grants Committee.