ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Η FSB επέστρεψε στον Πριγκόζιν κατασχεμένα όπλα και 10 δισ. ρούβλια

Ρωσία: Η FSB επέστρεψε στον Πριγκόζιν κατασχεμένα όπλα και 10 δισ. ρούβλια
AP.

Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία παραλαβής των κατασχεθέντων όπλων και χρημάτων από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν εγκατέλειψε αμέσως τη ρωσική επικράτεια.

Σήμερα (05/06), επεστράφησαν κατασχεθέντα όπλα και 10 δισ. ρούβλια στον ιδρυτή της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας. Τα όπλα είχαν κατασχεθεί την ημέρα της ανταρσίας που είχε οργανώσει η παραστρατιωτική οργάνωση, κατά τη διάρκεια των ερευνών σε δικές του δομές στην Αγία Πετρούπολη, όπως τα γραφεία της μισθοφορικής οργάνωσης και εκείνα του ομίλου μέσων ενημέρωσης «Πατριότ».

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, που πλέον έχει ως βάση τη Λευκορωσία, επισκέφθηκε ο ίδιος τη διεύθυνση της FSB για την Αγία Πετρούπολη και την περιοχή του Λένινγκραντ, για να παραλάβει τα δικά του περιουσιακά στοιχεία, μεταξύ των οποίων και ένα πιστόλι Glockπου είχε παραλάβει ως βραβείο από τον Υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Επιπλέον, τού επεστράφησαν δύο καραμπίνες Saiga, μία κοντόκανη αυστριακή καραμπίνα Steyr Mannlicher, ένα ημιαυτόματο τυφέκιο ARka και μερικά όπλα και πιστόλια, όπως και 10 δισεκατομμύρια ρούβλια, τα οποία επίσης είχαν κατασχεθεί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα fontanka.ru. Ακόμη, τονίζεται ότι μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία παραλαβής των κατασχεθέντων όπλων και χρημάτων, ο Πριγκόζιν εγκατέλειψε αμέσως τη ρωσική επικράτεια.

Σχετικές ειδήσεις