ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: «Αισθανόμαστε νεκροί μέσα μας», αναφέρει το ζευγάρι του «ματωμένου γάμου» με τους 113 νεκρούς

Ιράκ: «Αισθανόμαστε νεκροί μέσα μας», αναφέρει το ζευγάρι του «ματωμένου γάμου» με τους 113 νεκρούς
TWITTER.

Γάμος κατέληξε σε τραγωδία στο Ιράκ, όταν 113 άνθρωποι «έχασαν» τη ζωή τους, από πυρκαγιά που «ξέσπασε» στην αίθουσα εκδηλώσεων, όπου λάμβανε χώρα η δεξίωση.

Τα ξημερώματα της 27ης Σεπτεμβρίου, εκτυλίχθηκε μία ασύλληπτη τραγωδία στη Νινευή του Ιράκ, κατά τη διάρκεια γαμήλιας δεξίωσης, αφού 113 άνθρωποι σκοτώθηκαν ύστερα από φωτιά.

Ενώ το νιόπαντρο ζευγάρι χόρευε στο κέντρο της στολισμένης αίθουσας, «ξέσπασε» πυρκαγιά από τα πυροτεχνήματα που είχαν τοποθετηθεί περιμετρικά του κτηρίου. Τη στιγμή που η αίθουσα της δεξίωσης «τυλίγεται» στις φλόγες, ήταν γεμάτη με 900 καλεσμένους. Στο βίντεο που ακολουθεί, φαίνεται η «κόλαση» φωτιάς που προκλήθηκε από τα πυροτεχνήματα.

Ο Χανίν και η Ρεβάν, όπως είναι τα ονόματα των νεόνυμφων, γλύτωσαν από τη φωτιά, καθώς πρόλαβαν να κρυφτούν μέσα στην κουζίνα. Συγγενείς που τούς επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύονται τραυματισμένοι, ανέφεραν ότι το ζευγάρι είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, σύμφωνα με τη Daily Mail.

«Είμαστε νεκροί, η γυναίκα μου έχασε μητέρα και αδελφό»

Ο γαμπρός έχασε δεκαπέντε μέλη της οικογένειάς του, στη μεγάλη φωτιά, ενώ η γυναίκα του «δεν μπορεί να μιλήσει» μετά την απώλεια δέκα συγγενών της, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας και του αδελφού της. Ο πατέρας της βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως ανέφερε στο Sky News.

«Ναι, καθόμαστε εδώ μπροστά σας, ζωντανοί. Όμως, μέσα μας είμαστε νεκροί, μουδιασμένοι. Πιστεύω ότι η φωτιά άρχισε με κάποιον τρόπο από το ταβάνι. Θα μπορούσε να είναι βραχυκύκλωμα, δεν ξέρω. Νιώσαμε τη ζέστη. Όταν άκουσα το τρίξιμο, κοίταξα το ταβάνι. Τότε το ταβάνι, που ήταν όλο νάιλον, άρχισε να λιώνει. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Κατά τη διάρκεια του χορού, έγινε διακοπή ρεύματος. Όταν επανήλθε, είδα φωτιά στο ταβάνι. Τότε, ο κόσμος άρχισε να ουρλιάζει και να τρέχει μακριά. Άρπαξα τη γυναίκα μου και άρχισα να τη σέρνω. Προσπάθησα να τη βγάλω από την είσοδο της κουζίνας. Καθώς ο κόσμος έφευγε, την ποδοπατούσε. Τα πόδια της έχουν τραυματισθεί. Υπήρχε μόνο ένας πυροσβεστήρας, ο οποίος δεν λειτούργησε», τόνισε.

«Τι κάναμε; Γιατί συνέβη κάτι τέτοιο»;

Τώρα, το νεαρό ζευγάρι θρηνεί τώρα την απώλεια των καλεσμένων του. «Οι συγγενείς μας, οι φίλοι και οι αγαπημένοι μας έχουν όλοι φύγει. Πριν από δύο μέρες θάψαμε τον θείο της γυναίκας μου και τις δύο κόρες του. Χθες, θάψαμε τον άλλο θείο της. Σήμερα, την κόρη του και τη μητέρα της. Ο πατέρας της είναι σε κρίσιμη κατάσταση», προσέθεσε ο γαμπρός.

«Η θεία μου πέθανε. Η αδελφή μου έπαθε εγκαύματα. Ο άνδρας της έχει εγκαύματα σε όλο το σώμα του. Ο θείος μου έχασε επτά φμέλη. Τόσοι πολλοί άνθρωποι και κάθε μέρα μαθαίνουμε κι άλλα νέα», είπε.

«Αυτό ήταν, δεν μπορούμε να ζήσουμε πια εδώ. Κάθε φορά που προσπαθούμε να έχουμε λίγη ευτυχία, κάτι τραγικό μάς συμβαίνει και καταστρέφει την ευτυχία μας. Οπότε, είναι καλύτερο για εμάς να φύγουμε. Γιατί συνέβη αυτό; Τη νύχτα του γάμου μας; Τι κάναμε; Γιατί;», κατέληξε συγκινημένος.

Χθες (29/09), ο πατέρας του γαμπρού τόνισε ότι για την τραγωδία θεωρεί υπεύθυνο τον ιδιοκτήτη του χώρου στον οποίο διεξήχθη η δεξίωση. «Κατηγορώ τον ιδιοκτήτη του χώρου για ό,τι συμβαίνει, διότι δεν υπήρχαν ούτε πυροσβεστήρες, ούτε και άλλα μέτρα ασφαλείας», ανέφερε, μιλώντας στο CNN.

Σχετικές ειδήσεις