ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο σοκ από τον «ματωμένο γάμο» στο Ιράκ: Η νύφη ενώ χορεύει βλέπει τη φωτιά να ξεσπά

Βίντεο σοκ από τον «ματωμένο γάμο» στο Ιράκ: Η νύφη ενώ χορεύει βλέπει τη φωτιά να ξεσπά
Photo: twitter

Η αίθουσα του γάμου τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά ήταν γεμάτη με 900 καλεσμένους

Εκατοντάδες άνθρωποι -περίπου χίλιοι, σύμφωνα με το δίκτυο Al Arabiya- είχαν κατακλύσει την αίθουσα γαμήλιων δεξιώσεων στη συνοικία Χαμντανίγια της πόλης του Ιράκ. Η φωτιά προκλήθηκε από πυροτεχνήματα στη διάρκεια της εκδήλωσης.

Η αίθουσα της δεξίωσης τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά ήταν γεμάτη με 900 καλεσμένους. Το βίντεο φέρεται να δείχνει τους νεόνυμφους Haneen και Revan να χορεύουν, πριν η φωτιά ξεσπάσει.

Η νύφη, φορώντας λευκό νυφικό, φαίνεται να γυρνάει με τρόμο και να βλέπει τις φλόγες να εξαπλώνονται με γρήγορο ρυθμό, προτού αρχίσει να πέφτει φλεγόμενο υλικό από την οροφή.

Ο αντιπεριφερειάρχης της περιοχής δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 113 θάνατοι, ενώ το ιρακινό υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως οι νεκροί είναι «τουλάχιστον 100» στη Νινευή του βόρειου Ιράκ.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της πως «η φωτιά προκάλεσε την κατάρρευση τμήματος της οροφής, λόγω των ιδιαίτερα εύφλεκτων και φθηνών δομικών υλικών».

Στρατιωτικό αεροσκάφος θα μεταφέρει στη Βαγδάτη ορισμένους από τους τραυματίες.