ΚΟΣΜΟΣ

«Gucci Cosmos», έκθεση στο Λονδίνο που σχεδίασε η Es Devlin

«Gucci Cosmos», έκθεση στο Λονδίνο που σχεδίασε η Es Devlin

Έως τις 31 Δεκεμβρίου το 180 Studios είναι μεταμορφωμένο στην «Gucci Cosmos», μια εμβυθιστική έκθεση στην οποία διερευνάται η πλούσια κληρονομιά του ιταλικού οίκου μόδας.

Την ιδέα συνέλαβε και υλοποίησε η σύγχρονη καλλιτέχνις Es Devlin και η έκθεση χαρακτηρίζεται από εννέα εγκαταστάσεις οι οποίες ιχνηλατούν την ιστορία του Gucci από την ίδρυσή του, το 1921 έως σήμερα. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε έναν αστερισμό αρχειακών αντικειμένων στα οποία περιλαμβάνονται εμβληματικές τσάντες, υποδήματα, φορέματα και αξεσουάρ καθώς και μια γκάμα σπάνιων αντικειμένων που παρουσιάζονται για πρώτη φορά.

Δείτε την gallery:

Η Ιταλίδα θεωρητικός της μόδας Maria Luisa Frisa επιμελήθηκε την έκθεση και συγκέντρωσε θησαυρούς, πολλοί εκ των οποίων έκαναν το πρώτο τους ταξίδι εκτός αρχείου, για να παρουσιάσει το πώς ο Gucci συνεχίζει όχι μόνον να αντανακλά την εποχή αλλά και να την ορίζει (https://www.instagram.com/p/CyRCHoLosGd/).

Κάθε κόσμος μέσα στην έκθεση «Gucci Cosmos» ιχνηλατεί μια διαφορετική πλευρά του ιταλικού οίκου, από την τεχνουργία που είναι το σήμα κατατεθέν του και τα διαχρονικά ντιζάιν του μέχρι το καινοτόμο πνεύμα του και τη δέσμευσή του για πολυπολιτισμικότητα και συμπερίληψη. Μέσα από εννέα εγκαταστάσεις, ξεδιπλώνεται η ιστορία του οίκου: από το ασανσέρ του ξενοδοχείου Savoy όπου ο νεαρός πορτιέρης από τη Φλωρεντία Guccio Gucci συνέλαβε την ιδέα εκείνης της αποσκευής που θα έφερε πάνω το όνομά του μέχρι το πλέον πρόσφατο show μόδας Gucci Ancora από τον διευθυντή δημιουργικού Sabato De Sarno. Στον πυρήνα της «Gucci Cosmos», η Cabinet of Wonders, μια 3D ψηφιακή εμπειρία στην οποία παρουσιάζεται με σαγηνευτικό τρόπο μια πλειάδα αρχειακών αντικειμένων· οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ζουμάρουν σε αντικείμενα για να μάθουν περισσότερα για τη σημασία και ιστορία τους (https://www.instagram.com/p/CyQfxbmIDTa/).