ΚΟΣΜΟΣ

Νάνσι Πελόζι: Ένοχος ο άνδρας που επιτέθηκε με σφυρί στον σύζυγό της

Νάνσι Πελόζι: Ένοχος ο άνδρας που επιτέθηκε με σφυρί στον σύζυγό της

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 50 ετών ο άνδρας που επιτέθηκε στον σύζυγο της Νάνσι Πελόζι

Ένοχο έκρινε δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο τον Ντέιβιντ ΝτεΠαπ, τον άνδρα ο οποίος επιτέθηκε με σφυρί στον σύζυγο της πρώην προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, όταν εισέβαλε στο σπίτι της τον Οκτώβριο του 2022.

Ο άνδρας, ο οποίος καταδικάστηκε για επίθεση και απόπειρα απαγωγής ομοσπονδιακού αξιωματούχου, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 50 ετών.

Ο Πολ Πελόζι, εξαιτίας της επίθεσης νοσηλεύτηκε για έξι ημέρες στο νοσοκομείο με κάταγμα στο κρανίο και άλλα τραύματα.

Ο ΝτεΠάπ στην κατάθεσή του ζήτησε συγγνώμη κλαίγοντας, ωστόσο δεν έπεισε τους ενόρκους που τον έκριναν ομόφωνα ένοχο για την επίθεση στον σύζυγο της Πελόζι.

Το χρονικό της επίθεσης

Ο Ντέιβιντ ΝτεΠαπ, Καναδός υπήκοος, κάτοικος ΗΠΑ τα τελευταία 20 χρόνια, εισέβαλε στο σπίτι της Νάνσι και του Πολ Πελόζι στο Σαν Φρανσίσκο στις 28 Οκτωβρίου, κρατώντας σφυρί, ενώ μόλις μπήκε μέσα αναζήτησε την τότε πρόεδρο της αμερικανικής βουλής, η οποία έλειπε από το σπίτι.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, μετά από κλήση του Πολ Πελόζι, βρήκαν τους δύο άνδρες να κρατούν το σφυρί, ενώ όταν ζητήθηκε στον κατηγορούμενο να το πετάξει, εκείνος με μία απότομη κίνηση χτύπησε τον Πελόζι, πριν οι αστυνομικοί καταφέρουν να τον ακινητοποιήσουν, με το περιστατικό να έχει καταγραφεί σε κάμερες ενσωματωμένες στις στολές των αστυνομικών.

Μάρτυρας που κατέθεσε στη δίκη, ειδικός πράκτορας του FBI, δήλωσε ότι σύμφωνα με το υλικό, ο ΝτεΠαπ χτύπησε τον Πελόζι τρεις φορές, ενώ η δικηγόρος του δράστη υποστήριξε πως ο πελάτης της όντως επιτέθηκε στον σύζυγο της Νάνσι Πελόζι, αλλά ότι δεν ήθελε να το κάνει και παρακινήθηκε από συνωμοσίες εναντίον της Πελόζι και άλλων προσώπων, περί διαφθοράς.