ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση με σφυρί που δέχτηκε ο Πολ Πελόζι

Πελόζι
Twitter

Συγκλονιστικό βίντεο από την στιγμή που ο Πολ Πελόζι δέχτηκε το χτύπημα από τον εισβολέα

Βίντεο ντοκουμέντο με την επίθεση με σφυρί στον Πολ Πελόζι, που σημειώθηκε πριν από τρεις μήνες, έδωσε στη δημοσιότητα το Ανώτατο Δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, με τις εικόνες να έχουν καταγραφεί από κάμερα σώματος αστυνομικών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αφού είχαν ειδοποιηθεί, έφτασαν έξω από την εξώπορτα της κατοικίας Πελόζι στο Σαν Φρανσίσκο. Όταν η πόρτα άνοιξε είδαν τον Πολ Πελόζι να παλεύει με τον εισβολέα για ένα σφυρί.

Οι δυο σταματούν και τότε οι αστυνομικοί λένε στον εισβολέα να ρίξει το σφυρί όμως εκείνος με μια γρήγορη κίνηση καταφέρνει ένα χτύπημα κατά του Πελόζι πετυχαίνωντας τον στο κεφάλι. Εκείνη τη στιγμή οι αστυνομικοί μπαίνουν στο σπίτι και συλλαμβάνουν τον ύποπτο.

Δράστης ήταν ο 42χρονος Καναδός Ντέιβιντ Ντεπάπ από το Ρίτσμοντ και συνελήφθη στις 28 Οκτωβρίου μέσα στην κατοικία των Πελόζι. Το θύμα είπε στους αξιωματικούς ότι κοιμόταν όταν ένας άντρας που δεν είχε ξαναδεί μπήκε στην κρεβατοκάμαρά του αναζητώντας τη Νάνσι Πελόζι.

Οι αστυνομικοί βρήκαν τον 82χρονο σύζυγο της πρώην προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ και τον Ντέιβιντ Ντεπάπ να τσακώνονται για ένα σφυρί, αλλά ο 42χρονος απέκτησε τον έλεγχο και χτύπησε τον Πελόζι στο κεφάλι, σύμφωνα με το εξασέλιδο κατηγορητήριο.

Ο Ντεπάπ φέρεται να ήθελε να τον δέσει και να περίμενε τη Νάνσι Πελόζι να φτάσει στο σπίτι.

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, η οποία συνέβη λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, ο Πολ Πελόζι μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση κατάγματος κρανίου εκτός από άλλους τραυματισμούς.