ΚΟΣΜΟΣ

Μεταναστευτικό: Συλλήψεις διακινητών στην Τουρκία σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές

Μεταναστευτικό: Συλλήψεις διακινητών στην Τουρκία σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές
AP.

Μεγάλο κύκλωμα διακινητών μεταναστών εξάρθρωσαν οι τοπικές αρχές της Τουρκίας, σε συνεργασία με τις ελληνικές. Σε ποιες περιοχές δρούσε.

Άλλο ένα κύκλωμα διακινητών παράτυπων μεταναστών εξάρθρωσαν οι τοπικές αρχές της Τουρκίας σε συνεργασία με τις ελληνικές στα παράλια της γείτονος χώρας, κάνοντας λόγο για ένα σοβαρό επιχειρησιακό «βραχίονα» της εγκληματικής οργάνωσης.

Η επιχείρηση προετοιμαζόταν από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών μαζί με το Λιμενικό Σώμα συνέταξαν έγγραφο το οποίο απέστειλαν στις τουρκικές αρχές και επί της ουσίας παρέδωσαν όλες τις πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN.

Η οργάνωση είχε έδρα τη Σμύρνη, τα Άδανα και την Κωνσταντινούπολη. Οι τουρκικές αρχές χαρτογράφησαν πλήρως τη λειτουργία του, τα πρόσωπα, αλλά και τα σημεία διαμονής διακινητών και μεταναστών μέχρι να επιβιβασθούν στα πλοία για το προγραμματισμένο ταξίδι.

Κατά τη διάρκεια συντονισμένων επιχειρήσεων, κατάφεραν να προχωρήσουν σε συλλήψεις, ενώ, εντόπισαν και τους «εγκεφάλους» του κυκλώματος. Τις επόμενες ημέρες, ακολούθησε επικοινωνία των Αρχηγών του Λιμενικού Σώματος των δύο κρατών, στο πλαίσιο της συνεργασίας για την εξάλειψη των παράτυπων μεταναστευτικών ροών.

Σχετικές ειδήσεις