ΚΟΣΜΟΣ

Nαόμι Κάμπελ: Υπογράφει σειρά «έξυπνων» ρούχων για μεγάλο οίκο μόδας - Ύμνος στον γρήγορο τρόπο ζωής

H Nαόμι Κάμπελ
H Nαόμι Κάμπελ

Η Nαόμι Κάμπελ δημιούργησε μία νέα σειρά ρούχων για τη Hugo Boss, μία συλλογή που θα περιλαμβάνει κομψά αλλά και άνετα κομμάτια για τους λάτρεις των ταξιδιών. Θα είναι μεταξύ άλλων...αντιμικροβιακά και θα βοηθούν στην καταπολέμηση του στρες

Η Nαόμι Κάμπελ συνεργάζεται με την Hugo Boss, για μία συλλογή ρούχων, με αντιβακτηριδιακό φινίρισμα. «Κάποτε φωτογραφήθηκε φορώντας ένα προστατευτικό κοστούμι και ένα μαντήλι Burberry από μαλλί αρνιού αξίας 3.000 δολαρίων σε ένα αεροδρόμιο, οπότε η τάση της να δείχνει υπέροχη ενώ παραμένει απαλλαγμένη από μικρόβια δεν είναι μυστικό» σημειώνει ο Guardian.

Η πρώτη της συλλογή για τη μάρκα Boss διαθέτει ρούχα με αντιβακτηριδιακό φινίρισμα, ένα νεύμα στη μικροβιοφοβία του τοπ μόντελ. Συνεργάστηκε με τη γερμανική επιχείρηση σε μια συλλογή ρούχων 40 κομματιών, από 60 έως 745 λίρες, που καλύπτει τα πάντα, από κοστούμια μέχρι αθλητικά παντελόνια, εμπνευσμένο από τον «γρήγορο τρόπο ζωής» της Κάμπελ

«Αυτά είναι τα είδη των κομματιών που αντικατοπτρίζουν τον δικό μου τρόπο ζωής», είπε η Κάμπελ σε αποκλειστικό απόσπασμα στον Guardian. «Πάντα σε κίνηση, πάντα έτοιμη για την επόμενη περιπέτεια, αλλά ποτέ δεν συμβιβάζομαι με το στυλ»

Έχοντας φορέσει διαφάνειες από τον οίκο Alaïa και μία κάπα Valentino με φτερά στο Met Gala, προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η πρώτη συλλογή της Κάμπελ για τη Boss απευθύνεται σε όσους ταξιδεύουν και περιλαμβάνει πρακτικά κομμάτια.

Το 2019, ένα βίντεο του τοπ μόντελ με γάντια από λάτεξ και αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια...έγινε viral καθώς καθάριζε το κάθισμά της σε μια πτήση προς το Ντουμπάι. Αργότερα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, φωτογραφήθηκε να περπατά σε ένα αεροδρόμιο με λευκή κουκούλα και μάσκα προσώπου.

Ενώ η Κάμπελ είναι περισσότερο συνηθισμένη σε ιδιωτικά τζετ παρά σε εμπορικές αεροπορικές εταιρείες, φαίνεται ότι παραμένει εξοικειωμένη με την «ταξιδιωτική κατάρα» των τσαλακωμένων ρούχων. Ως αποτέλεσμα, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σχεδιασμού όρισε ότι τα σακάκια και τα παντελόνια ήταν κατασκευασμένα από ελαστικό μαλλί που δεν τσαλακώνεται.

Η συλλογή περιλαμβάνει επίσης μαύρα κολάν που αγκαλιάζουν το σώμα με ασορτί μακρυμάνικο μπλουζάκι εμπνευσμένο από την φόρμα της Κάμπελ, η οποία λέει ότι μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κυκλοφορίας. Οι τσέπες των μπλέιζερ και των γιλέκων είναι επενδεδυμένες με ειδικό ύφασμα που μπορεί να μπλοκάρει τις ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες και να αποτρέψει τις απάτες με τις ανέπαφες κάρτες΄.

Ένα άλλο σετ δύο τεμαχίων αποτελείται από μια κουκούλα με λαιμόκοψη και ένα φαρδύ παντελόνι καλυμμένο με ένα μοτίβο λεοπάρδαλης σε μοβ ή ιβουάρ χρώμα, το οποίο η Κάμπελ λέει ότι έχει «αποδεδειγμένες ιδιότητες κατά του στρες, προάγοντας μια αίσθηση ζεν και ισορροπίας». Και σε περίπτωση που ξεχάσετε ποιος υπογράφει, τα μπλουζάκια και οι κουκούλες έχουν μια υπογεγραμμένη στάμπα του προσώπου του Κάμπελ.

«Πρόσωπο» της Boss, μια spin-off επωνυμία της Hugo Boss από το 2022, η Κάμπελ είχε στο παρελθόν συμμετάσχει σε πολλές καμπάνιες για την επωνυμία. Η συλλογή σηματοδοτεί μια στροφή σε έναν νέο ρόλο συν-δημιουργού που η ίδια είπε ότι της επέτρεψε να «εξερευνήσει μια εντελώς νέα πτυχή της τέχνης μου».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η 53χρονη μπαίνει στο ρόλο της σχεδιάστριας μόδας. Πέρυσι, επικρίθηκε ευρέως για τη συνεργασία της με τη μάρκα γρήγορης μόδας PrettyLittleThing (PLT), θυγατρική της βρετανικής εταιρείας Boohoo Group, σε μια συλλογή 82 τεμαχίων.

Η συλλογή της για την Boss, της οποίας η μητρική εταιρεία γιορτάζει φέτος την 100η επέτειό της, ακολουθεί προηγούμενες sold-out συνεργασίες με το NFL και την Khaby Lame, μια 23χρονη Ιταλίδα σταρ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης γεννημένης στη Σενεγάλη, η οποία κατέχει ρεκόρ ακολούθων παγκοσμίως στο TikTok.

Είναι όλα μέρος μιας ευρύτερης ανανέωσης της επωνυμίας που υποβάλλει η Boss, απομακρύνοντας το επίσημο κοστούμι της προκειμένου να προσελκύσει έναν νεότερο κοινό. Η φετινή χρονιά θα είναι σημαντική για την Κάμπελ. Τον Ιούνιο, η V&A θα παρουσιάσει την «Naomi», μια έκθεση αφιερωμένη στο μοντέλο που γεννήθηκε στο Croydon. Σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ένα μοντέλο θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας έκθεσης στο μουσείο