ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία - Ενδιάμεσες εκλογές: Ήττα για Σούνακ - Οι Εργατικοί κατέλαβαν δύο προπύργια των Τόρις

Βρετανία - Ενδιάμεσες εκλογές: Ήττα για Σούνακ - Οι Εργατικοί κατέλαβαν δύο προπύργια των Τόρις
Αρχείου ap

H κυβέρνηση Σούνακ έχει δει τις περισσότερες απώλειες στις ενδιάμεσες εκλογές από οποιαδήποτε κυβέρνηση των Συντηρητικών από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο

Σε συντριβή εξελίχθηκαν για τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, οι ενδιάμεσες εκλογές στη Βρετανία, καθώς οι Εργατικοί κατέλαβαν δύο προπύργια των Τόρις.

Οι Εργατικοί ανέτρεψαν δύο ισχυρές πλειοψηφίες των Συντηρητικών στην πόλη Wellingborough της κεντρικής Αγγλίας και στο Κίνγκσγουντ, στη νοτιοδυτική Αγγλία.

Οι Συντηρητικοί έχουν κερδίσει μόνο τέσσερις από τις 21 ενδιάμεσες εκλογές από τις τελευταίες εθνικές εκλογές του 2019.

Οι δύο πόλεις «βάφτηκαν» από μπλε σε κόκκινο, που σημαίνει ότι η κυβέρνηση Σούνακ έχει δει τις περισσότερες απώλειες στις ενδιάμεσες εκλογές από οποιαδήποτε κυβέρνηση των Συντηρητικών από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι απώλειες δεν προοιωνίζονται καλά, καθώς η Ντάουνινγκ Στριτ συνεχίζει την προετοιμασία της για τις γενικές εκλογές που θα διεξαχθούν αργότερα φέτος.

Τα αποτελέσματα παρέχουν επίσης κάποια ανακούφιση για τον Sir Keir Starmer μετά από μια δύσκολη εβδομάδα για τον ηγέτη των Εργατικών, αφού περιόρισε το σχέδιο πράσινων επενδύσεων του κόμματός του και είχε εμπλακεί σε μια κρίση αντισημιτισμού.

Αυτές οι δύο ήττες σηματοδοτούν την ένατη και τη 10η ενδιάμεση εκλογική ήττα για την κυβέρνηση από τις γενικές εκλογές του 2019.