ΚΟΣΜΟΣ

Προκλητικός Ερντογάν στα αποκαλυπτήρια του μαχητικού KAAN: «Εμπνέει φόβο στους εχθρούς»

Προκλητικός Ερντογάν στα αποκαλυπτήρια του μαχητικού KAAN: «Εμπνέει φόβο στους εχθρούς»
AP.

Αναφερόμενος ξανά στον «αιώνα της Τουρκίας», ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσίασε το μαχητικό αεροσκάφος KAAN.

Ολοκληρώθηκαν σήμερα (21/02) όλες οι δοκιμές για την πτήση του τουρκικού μαχητικού KAAN. Το αεροσκάφος πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη του πτήση.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθύνθηκε στον λαό του Αφιόν Καραχισάρ, τονίζοντας πως «η Τουρκία άφησε πίσω της άλλο ένα κρίσιμο στάδιο στην πορεία προς την παραγωγή του δικού της αεροσκάφους 5ης γενιάς. Σήμερα, ζήσαμε μία ακόμη υπερήφανη ημέρα για την τουρκική αμυντική βιομηχανία, σήμερα το πρωί το εθνικό μας μαχητικό αεροσκάφος KAAN πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη του πτήση».

Αφήνοντας «αιχμές» κατά της αντιπολίτευσης, η οποία αμφισβητούσε την αποπεράτωση του έργου, ανέφερε πως «οι επιλογές όσων έχουν χάσει την πορεία τους, αφορούν τους ιδίους. Όσον αφορά εμάς, επικεντρωνόμαστε στη δουλειά μας. Το κάναμε και συνεχίζουμε. Παρά τους καημένους που δεν πίστευαν, παρά τα σχόλια εκείνων που έλεγαν πως μοιάζει με “σώμα καλοριφέρ”, παρά τους δωσίλογους που από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να υπονομεύσουν το ΚΑΑΝ, το εθνικό μας μαχητικό αεροσκάφος έσμιξε σήμερα με τους αιθέρες. Ο Κύριος να ευλογεί όλους όσοι συνέβαλαν».

«Θα εντείνουμε τις προσπάθειες για να ολοκληρώσουμε γρήγορα τις υπόλοιπες δοκιμές του KAAN μας, το οποίο θα εμπνέει εμπιστοσύνη στους φίλους και φόβο στους εχθρούς. Την επόμενη περίοδο, θα συνεχίσουμε να δίνουμε κι άλλα καλά νέα στο έθνος μας, για την αμυντική βιομηχανία. Βλέπετε το KAAN, σωστά; Να δείτε τι άλλο θα έρθει ακόμη. Πού είστε ακόμη, να δείτε τι άλλο θα έρθει», τόνισε επιπλέον ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας έστειλε και προεκλογικά μηνύματα με αναφορές στην ιστορία του Μικρασιατικού πολέμου. «Το Αφιόν, που εχθές έγραψε έπος με την υπεράσπιση της πατρίδας στον εθνικό αγώνα, σήμερα γράφει ένα νέο, προστατεύοντας την εθνική βούληση» σημείωσε, κάνοντας έμμεση αναφορά στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

«Τώρα, θέλω να φωνάξετε όσο πιο δυνατά μπορείτε από εδώ, ώστε να μη μείνει κανείς που δεν θα σας ακούσει, από το Αιγαίο έως τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα. Είμαστε έτοιμοι, πολίτες της Αφιόν, για τον “αιώνα της Τουρκίας”, την 31η Μαρτίου;», ρώτησε προς το πλήθος.

Το TAI TF KAAN, με εναλλακτική ονομασία TF, είναι ένα μαχητικό αεροσκάφος stealth, διπλού κινητήρα, παντός καιρού, το οποίο αναπτύσσεται από την Turkish Aerospace Industries και την BAE Systems.

Σχετικές ειδήσεις